DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Darko Milićević (JKP Toplana) – Činimo napore da grejna sezona počne na vreme

BOR, (IST Media) Zbog visokih dugovanja za utrošenu električnu energiju, račun Javno komunalnog preduzeća “Toplana Bor” još uvek je u blokadi, ali menadžment tog preduzeća čini sve napore kako bi i ovogodišnja grejna sezona počela na vreme uz kvalitet usluga koji bi bio prihvatljiv za korisnike.

 

Ovo je, u intervjuu za RTS rekao vršilac dužnosti direktora borske Toplane, Darko Milićević.

 

milichevich

Milićević: Plaćanje grejanja po utrošku je pravednije

 

“Trenutno smo u blokadi od strane EPS-a za dug od 68 miliona, od čega smo 24 miliona uspeli da platimo. Sa druge strane, potraživanja od građanstva iznose 620 miliona, od čega je 400 miliona duga od stanova a ostalo od privrede i vlasnika privatnih kuća. I Toplana ima ozbiljna dugovanja prema drugim firmama, što je slučaj u gotovo svim toplanama u Srbiji koje rade po neekonomskim cenama”, zaključuje je Milićević.

 

On je dodao da se i dalje intenzivno pregovara sa Ministarstvom energetike kako bi se sklonila blokada i potpisao sporazum o reprogramu.

 

Napomenuo je da je blokada računa umnogome omela poslovanje ovog preduzeća, ali da to nije zaustavilo radove na mreži, na 20 od 26 podstanica. U njima se, prema njegovim rečima, ugrađuju nove pumpe, ventili i izmenjivači.

 

Milićević je podsetio na zakonsku obavezu da sve toplane u Srbiji pređu na novi sistem naplate – prema utrošenoj toplotnoj energiji, ali i dodao da će to u Boru biti dugotrajan proces, budući da je preko 90 odsto stambenih jedinica toplificirano, te je nemoguće preko noći ugraditi kalorimetre za oko 13.000 korisnika.

 

toplana

Čekajući ugalj – Toplana Bor

 

Odgovarajući na pritužbe pojedinih korsnika u rubnim delovima grada i višim spratovima na loš kvalitet grejanja, prvi čovek Toplane je rekao da će taj problem biti rešen plaćanjem usluga po utrošku.

 

“Tada se neće dogoditi da stanari zbog prevelike toplote otvaraju prozore, već će temperaturu u stanu regulisati zavrtanjem ventila. Ovakav način naplate je prosto pravedniji”, zaključuje Milićević.

 

On podseča da je Bor oduvek bio grad sa niskom cenom grejanja, ali da se sada od opštine traži korekcija cene.

 

“I pored toga, verujem da će cena grejanja po kvadratu u Boru biti među najjeftinijima u Srbiji, budući da se kao energent koristi ugalj”, kazao je Darko Milićević.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Na Festivalu zmajevih čamaca borski fudbaleri učili da pripreme ZONGZI i sa Kinezima igrali u meštovitom timu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X