Dani Zorana Radmilovića od 25. oktobra do 2. novembra

319 0

ZAJEČAR, (IST Media) Dvadeset drugi Dani „Zorana Radmilovića“ biće održani od 25. oktobra do 2. novembra, a pozorišna publika će videti osam predstava u zvaničnoj konkurenciji, i jednu u okviru predfestivalske večeri što će biti pravo iznenađenje, Ali o tome, kao ni o predstavama ne možemo govoriti dok proces javnih nabavki ne bude završen, rekao je na konferenciji za novinare Miljan Gogić, v.d. direktora Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

 

Gogić je najavio i bogat prateći program, predstavljanje knjiga i pozorišnih časopisa, izložbe, projekcije, koncerte.

 

mensur“Ja sam nekako nula u zaječarskom pozorištu”, duhovito je prokomentarisao svoj angažman Irfan Mensur, reditelj komada „Skupljač“ koji je u pripremi. – Kada je pre nekoliko godina ovo pozorište bilo ugašeno, pa ponovo otvoreno, ovde sam režirao komad „Četiri sata“, a evo i sada kada se kreće od nule, opet ja režiram”, rekao je Mensur.

 

Aludirajući da preraspodelu sedišta koja su vraćena na stari raspored pa se sada prolazi sa strane, a ne kroz sredinu kako je to bilo poslednjih godina, Mensur je rekao da nova uprava pozorišta očigledno želi da zbije redove.
“Šalu na stranu, radimo na komadu punom parom i svetlost pozornice će ugledati na Danima „Zorana Radmilovića“, premijerom koja će otvoriti festival”, rekao je Mensur.

 

Inače, pored Irfana Mensura, u komadu igraju i Ana Bretšnajder, Milan Caci Mihailović i nakon 20 godina na pozorišnoj sceni Tatjana Beljakova.

 

Govoreći o repretoraskoj politici koja će biti vodjena u narednom periodu, Marina Lazarević glumica pozorišta u Zaječaru je istakla kako će se igrati sve ono što može da se igra, što je već urađeno, a sve one predstave gde je to moguće bez velikog ulaganja, će biti obnovljene.

 

O tome će više moći da kaže novi umetnički direktor Vladimir Lazić kada dođe u pozorište. (pozorište ponovo uvodi mesto umetničkog direktora bez koga je radila nekoliko godina unazad).

 

Na pres konferenciji najavljen je i završetak rada na izradi projektne dokumentacije, tako da bi već od novembra pozorište moglo da krene u rekonstrukciju protivpožarne zaštite.

 

Iskazana je i zahvalnost gradskoj upravi koja je našla razumevanja za jedino pozorište u ovom delu Srbije i za realizaciju celog projekta opredelila 18 miliona dinara.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X