Dani Zorana Radmilovića od 25. oktobra do 2. novembra

271 0

ZAJEČAR, (IST Media) Dvadeset drugi Dani „Zorana Radmilovića“ biće održani od 25. oktobra do 2. novembra, a pozorišna publika će videti osam predstava u zvaničnoj konkurenciji, i jednu u okviru predfestivalske večeri što će biti pravo iznenađenje, Ali o tome, kao ni o predstavama ne možemo govoriti dok proces javnih nabavki ne bude završen, rekao je na konferenciji za novinare Miljan Gogić, v.d. direktora Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

 

Gogić je najavio i bogat prateći program, predstavljanje knjiga i pozorišnih časopisa, izložbe, projekcije, koncerte.

 

mensur“Ja sam nekako nula u zaječarskom pozorištu”, duhovito je prokomentarisao svoj angažman Irfan Mensur, reditelj komada „Skupljač“ koji je u pripremi. – Kada je pre nekoliko godina ovo pozorište bilo ugašeno, pa ponovo otvoreno, ovde sam režirao komad „Četiri sata“, a evo i sada kada se kreće od nule, opet ja režiram”, rekao je Mensur.

 

Aludirajući da preraspodelu sedišta koja su vraćena na stari raspored pa se sada prolazi sa strane, a ne kroz sredinu kako je to bilo poslednjih godina, Mensur je rekao da nova uprava pozorišta očigledno želi da zbije redove.
“Šalu na stranu, radimo na komadu punom parom i svetlost pozornice će ugledati na Danima „Zorana Radmilovića“, premijerom koja će otvoriti festival”, rekao je Mensur.

 

Inače, pored Irfana Mensura, u komadu igraju i Ana Bretšnajder, Milan Caci Mihailović i nakon 20 godina na pozorišnoj sceni Tatjana Beljakova.

 

Govoreći o repretoraskoj politici koja će biti vodjena u narednom periodu, Marina Lazarević glumica pozorišta u Zaječaru je istakla kako će se igrati sve ono što može da se igra, što je već urađeno, a sve one predstave gde je to moguće bez velikog ulaganja, će biti obnovljene.

 

O tome će više moći da kaže novi umetnički direktor Vladimir Lazić kada dođe u pozorište. (pozorište ponovo uvodi mesto umetničkog direktora bez koga je radila nekoliko godina unazad).

 

Na pres konferenciji najavljen je i završetak rada na izradi projektne dokumentacije, tako da bi već od novembra pozorište moglo da krene u rekonstrukciju protivpožarne zaštite.

 

Iskazana je i zahvalnost gradskoj upravi koja je našla razumevanja za jedino pozorište u ovom delu Srbije i za realizaciju celog projekta opredelila 18 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X