Satnica programa – Dani Brestovačke banje

1431 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) U subotu 19. avgusta će se održati manifestacija “Dani Brestovačke banje 2017” i u skladu sa tim pripremljen je kulturno-umetnički program.

 

Biće otvorena prodajna izložba suvenira i predmeta starih zanata, pripremaće se tradicionalna jela, planiran je nastup mnogih KUD-ova kako iz Bora, tako i iz Zaječara, Negotina, Boljevca i Žagubice, a deo programa pripašće i inscenaciji dolaska kneza Miloša Obrenovića u Brestovačku banju. Ove godine se inače obeležava 180 godina otkad je podignut Konak Kneza Miloša.

 

Tokom trajanja manifestacije u toku celog dana biće otvorene dve izložbene postavke: „Brestovačka Banja u doba Kneza Miloša“ u Konaku Kneza Miloša i Odžaklije i „Hamam u doba Kneza Miloša“ u turskom hamamu. Svi zainteresovani moći će da posete i Lazarevu pećinu uz organizovan besplatan autobuski prevoz. Tradicionalno paljenje preobraženske vatre planirano je za 19:30.

 

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija “Bor” i Centar za kulturu opštine Bor, poкrovitelj je Opština Bor, a medijsкi poкrovitelj Radio televizija Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X