Satnica programa – Dani Brestovačke banje

625 0

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) U subotu 19. avgusta će se održati manifestacija “Dani Brestovačke banje 2017” i u skladu sa tim pripremljen je kulturno-umetnički program.

 

Biće otvorena prodajna izložba suvenira i predmeta starih zanata, pripremaće se tradicionalna jela, planiran je nastup mnogih KUD-ova kako iz Bora, tako i iz Zaječara, Negotina, Boljevca i Žagubice, a deo programa pripašće i inscenaciji dolaska kneza Miloša Obrenovića u Brestovačku banju. Ove godine se inače obeležava 180 godina otkad je podignut Konak Kneza Miloša.

 

Tokom trajanja manifestacije u toku celog dana biće otvorene dve izložbene postavke: „Brestovačka Banja u doba Kneza Miloša“ u Konaku Kneza Miloša i Odžaklije i „Hamam u doba Kneza Miloša“ u turskom hamamu. Svi zainteresovani moći će da posete i Lazarevu pećinu uz organizovan besplatan autobuski prevoz. Tradicionalno paljenje preobraženske vatre planirano je za 19:30.

 

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija “Bor” i Centar za kulturu opštine Bor, poкrovitelj je Opština Bor, a medijsкi poкrovitelj Radio televizija Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X