Danas 70. rođendan lista Kolektiv

394 0

BOR, (IST Media) Najstarije fabričko glasilo u Srbiji, list Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, “Kolektiv”, danas proslavlja 70 rođendan kontinuiranog izlaska.

U ovoj redakciji sa ponosom ističu da je od 1947. godine odštampano 2.287 brojeva u tiražu od preko 22 miliona primeraka. Napisano je više od 260.000 novinarskih tekstova ilustrovanih sa oko 26.000 fotografija.

 

 

Kolektiv je postavio standarde kojima je i dan-danas veran, da a čuva tradiciju,  da  bude realan posmatrač, pošten ocenjivač i dostojanstven sagovornik. Da čuva obraz novinarske profesije i ostane brend među kompanijskim medijima, kaže rukovodilac Službe RTB-a Bor za odnose sa javnošću, Gorica Tončev Vasilić.

Ona dodaje da „Kolektiv“ svih ovih godina i decenija čuva kompanijski i svoj uticaj i drži do onoga što je u današnjem novinarstvu devalviralo.

Odolevamo izazovu senzacionalizma, objektivno prenosimo samo proverene informacije i zato ga svi smatraju ozbiljnim i novinama od poverenja, vernikom istine, rudnikom  informacija iz rudnika, kaže Tončev Vasilić.

Novi broj „Kolektiva“, povodom svog jubileja, štampao je i rođendanski dodatak gde se, pored ostalog, mogu pročitati zanimljiva zapažanja o ulozi i značaju najstarijeg fabričkog glasila i u ondašnjoj velikoj Jugoslaviji.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X