Dan opštine: Laptopovi za najbolje učenike

1078 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Povodom obeležavanja Dana opštine, 3. oktobra, opštinu Bor posetila je delegacija prijateljske opštine Kriva Palanka iz Makedonije. Tom prilikom najavljena je saradnja dveju opština u različitim oblastima. Na svečanoj akademiji održanoj istim povodom predsednik opštine Bor, Živorad Petrović uručio je najboljim učenicima borskih osnovnih i srednjih škola laptopove.

 

Predsednik opštine Kriva Palanka iz Makedonije, Arsenčo Aleksovski izjavio je da je cilj posete uspostavljanje još bližih prijateljskih veza.

 

“S obzirom na to da je i opština Kriva Palanka rudarski grad i to može biti jedna spona koja bi trebalo da nas povezuje. Saradnja je već počela na kulturnom planu, a može se nastaviti i na ekonomskom”, rekao je Aleksovski.

 

wp_20161003_09_55_40_pro
Razgovor čelnika dveju opština o budućoj saradnji

 

Živorad Petrović smatra da je ova poseta samo početak jedne uspešne saradnje.

 

“Naša kulturno-umetnička društva već sarađuju. Mogli bismo da sarađujemo u svim oblastima, u sportu, rudarstvu“, rekao je Petrović.

 

Za dosadašnji uspeh u školovanju nagrađeni su učenici generacija osnovnih i srednjih škola: Angelina Dimitrijević (O.Š. “3. okotobar”), Nemanja Pušelja (O.Š. “Vuk Karadžić), Nevena Janković (O.Š. “Branko radičević), Dušan Terzić (O.Š. “Dušan Radović), Nevena Simić (O.Š. “Sveti Sava”), Teodora Tomić (O.Š. “Đura jakšić” Krivelj), Anja Milutinović (O.Š. “Stanoje Miljković” Brestovac), Stefan Moskalović (O.Š. “Petar Radovanović”, Zlot), Marko Ristić (Gimnazija “Bora Stanković”), Teodora Žurkić (Ekonomsko-trgovinska škola), Ivica Vudrovac (Mašinsko-elektrotehnička škola) i Gordana Uđilanović (Tehnička škola).

 

wp_20161003_12_40_16_pro
Laptopovi kao podstrek da školovanje nastave uspešno

 

Tradicionalna oktobarska nagrada dodeljena je Miroslavu Raduloviću za knjigu “Bor u 500 slika”.

 

Petrović je na svečanoj akademiji povodom proslave Dana opštine podsetio na dosadašnja ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu i najavio asfaltiranje gradskih ulica za proleće 2017. godine.

 

Povodom Dana oslobođenja opštine Bor u Drugom svetskom ratu, predstavnici lokalne samouprave položili su cveće na spomen obeležje streljanim i vešanim partizanima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X