Da li se ukida železnički saobraćaj u Timočkoj krajini?

258 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Timočka krajina bi od 1. januara trebalo da ostane bez železničkog putničkog saobračaja, piše današnji Timok.

 

Iako od zvaničnika niko nije hteo ovo da potvrdi, uz obrazloženje da su dobili naredbu iz centrale da ne smeju da komuniciraju sa medijima, već skoro svi zaposleni u Srbija vozu su sasvim sigurni da je izvesno da će do kraja godine odložiti svoju železničku opremu.

 

Ujdurma je nastala minulog vikenda zbog šematskog prikaza obaveze javnog prevoza za 2016. godinu, a koji je objavljen na sajtu sindikata izvršnih službi. Prema toj mapi putnički železnički saobraćaj više ne postoji u Timočkoj krajini, a na udaru su i Kosovo, lučanska i banatska oblast.

 

Zaposlenih na železničkim poslovima u Zaječaru ima oko 800, i to je svega 40% od ukuponog broja zaposlenih pre dvadesetak godina kada je ih je bilo oko 3000. Gašenjem putničkog saobraćaja, bez posla bi moglo da ostane oko 500 radnika, a ovaj čin bi doveo do toga da se više nikada ne pokrenu putnički vozovi u ovom kraju.

 

Iako železnički saobraćaj nije najomiljeniji izbor među putnicima, železnica u Timočkoj krajini, nije ni manje, ni više produktivnija od ostalih u Srbiji, te čudi ovakav izbor onih koji su se drznuli na ovaj rez, piše list Timok a prenosi radio Magnum.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X