Da li je zbog Tekijanke IV MZ bez pešačke zone? Građani pokrenuli peticiju

578 0

BOR, (IST Media) Nakon nekoliko godina atraktivne pešačke zone u ulici Kralje Petra u IV Mesnoj zajedinici, zbog pristupa kolima parkingu trgovine „Tekijanka“, od ove godine pešačke zone neće biti.

 Ovu sramnu odluku donela je opštinska uprava Bor, i mada ne postoji zvanično obrazloženje zbog čega je najurbanijem naselju u gradu oduzeta pešačka zona, izvori iz opštinske uprave kažu da je odluka doneta kako bi automobili imali pristup parkingu prodavnice „Tekijanka“.

tekijanka 20160505_140808

Do Tekijanke dva putića 

U saobraćajnoj policiji u Boru, IST Mediji je potvrđeno da ove godine, za razliku od ranijih, iz opštinske uprave nije stigao dopis o zatvaranju za saobraćaj dela ulice Kralja Petra, a Odluku o zatvaranju sprovodi Direkcija za izgradnju Bora.

„Naravno da su sumnjivi razlozi zbog kojih će šetalište mališanima biti uskraćeno ove godine. S obzirom da sam i ja čuo da je jedini razlog „Tekijanka“, onda bi zbog „Maksija“ po istom principu trebalo zatvoriti i pešačku zonu u ulici Moše Pijade”, kaže za IST media odbornik DSS, Dragan Marković.

Inače, može se zamisliti kako bi reagovali Beograđani kada bi se zbog ovih razloga zatvorila beogradska „Knez Mihajlova“. Da podsetimo da je u mnogim gradovima uvedeno radno vreme za dostavu robe, nakon čega je kamionima zabranjen ulazak do prodajnih objekata.

Zato i meštani  IV Mesne zajednice nisu sedeli skrštenih ruku, već su pokrenli peticiju kojom će se od opštine zatražiti da se i ove godine ulica „Kralja Petra“ zatvori u istom periodu kada i ulica „Moše Pijade“. U suprotnom, najavljeni su protesti.

 

tekijanka 20160505_140724

Koja je korist Borana od privatnog parkinga?

Osim toga, IST Media je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, od opštinske uprave Bor zatražila ugovor sa trgovinom “Tekijanka”. Razlog tome je natpis koji upućuje da je Tekijanka dobila privatan parking. Podsećamo, parking je izgrađen pošto je porušen travnjak.

tekijanka 20160505_140851

 

Nemi i arogantni

I pored više pokušaja da stupimo u kontakt sa direktoricom Direkcije za izgradnju Bora Vericom Aničić, nije bilo rezultata.

Po ko zna koji put, naša redakcija se uverila da pojedini direktori javnih preduzeća ne žele da odgovaraju za medije o temama koje su opšti interes građana, smatrajući da su građani Bora zapravo tu zbog njih. Ipak, nastavićemo da pratimo sve informacije od značaja za građane, bez obzira na bahatost i aroganciju odgovornih.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X