Da li je na pomolu REŠENJE borskog Skadra na Bojani? Mulen Ruž možda obdanište.

1891 0
BOR, (IST Media, B. Trujkić) Očekuje se uskoro rešavanje pitanja zgrade „Mulen Ruž” u ulici 7. juli, koja je već godinama napuštena i propada, jer će se predlog rešenja naći pred odbornicima Skupštine Opštine Bor na sednici zakazanoj za 19. jun.

Izgradnja ove zgrade počela je nakon bombardovanja 1999. godine od strane preduzeća „Rad” iz Beograda, a posle samo nekoliko meseci ti radovi su prekinuti.

Ova zgrada je često bila sklonite za beskućnike, alkoholičare i narkomane, što predstavlja ugrožavanje bezbednosti građana. Lokalna samouprava ima dogovor sa vlasnikom, Građevinskom direkcijom Srbije, da otkupi ovaj objekat za 85 evra po kvadratnom metru sa rokom otplate na deset godina. Prilikom potpisivanja ugovora proceniće se na koji način će ovaj objekat biti iskorišćen.

“Šta će dalje biti sa ovim objektom zavisi od potreba. Razmišlja se o izgradnji vrtića za decu, stambenog prostora ili nekog poslovnog tržišnog centra”, kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

On navodi da je to “odlično mesto za vrtić” jer zgrada ima 1025 metara kvadratnih korisne površine bez prizemlja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

9. “Cverglanijada” na Grliškom jezeru

Piše - 19. June 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Udruženje rekreаtivnih ribolovаcа „Ribolovаc“ u nedelju 21. juna organizuje trаdicionаlnu ribolovno ekološku mаnifestаciju „Cverglаnijаdu“ od…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X