Da li je MIŠJA GROZNICA registrovana u Boru? Čeka se povratna informacija iz niške bolnice

304 0
pacov

 

Pacijent iz Bora, sa simptomima zarazne bolesti „mišja groznica“, upućen je nedavno u Zdravsteni centar u Nišu, ali još uvek nema povratne informacije da li je pacijent zaražen ovom opasnom bolešću ili je u pitanju nešto drugo.

Ovu informaciju danas nam je potvrdio direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

Pacijent je upućen sa simptomima kao što su temperatura i žutica, ali nemamo povratnu informaciju da je u pitanju mišja groznica, rekao je za Ist media dr Joksimović.

Prvu informaciju o tome na svom Facebook profilu objavio je dr Ljubinko Todorović, koji je upozorio na opasnost od mišje groznice, kao i o mogućim posledicama.

Mišja groznica je jako opasna. Ako čovek preživi, onda mora doživotno na dijalizu, napisao je dr Todorović.

On je podsetio da se u Boru ranije redovno radila deratizacija, ali da to više nije slučaj.

Apelujem na nadležne da se hitno uradi deratizacija u Boru pre nego se još neko razboli, podvlači ovaj doktor u penziji.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, međutim, demantuje da se u Boru ne radi deratizacija i da je za taj posao zaduženo JP za stambene usluge.

Svake godine se obavlja deratizacija i dezinsekcija, a prošle godine je to urađeno tokom avgusta i septembra. Taj posao se obavlja na osnovu predloga koji javnom preduzeću dostavljaju profesionalni upravnici zgrada, rekao je Milikić za Ist media.

Prema njegovim rečima, javna nabavka za te usluge raspisana je i ove godine.

Inače, kako smo obavešteni, u Opštoj bolnici u Boru redovno se radi deratizacija, a po ugovoru tu uslugu obavlja Zavod za javno zdravlje „Timok“.

Zaraza mišjom groznicom nije učestala ali je jako opasna, a prenose je pacovi i miševi koji nastanjuju objekte u kojima su uslovi nehigijenski.

Mišja groznica nije zabeležena u Srbiji od marta ove godine.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X