CRTA: Do 10 časova glasalo 9,4 odsto građana

825 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Posmatračka misija CRTA je danas saopštila da je do 10 časova na parlamentarnim izborima u Srbiji glasalo ukupno 9,4 odsto gradjana upisanih u birački spisak, i da glasanja protiče bez većih problema.

glasanje featuredŠef posmatračke misije CRTA “Građani na straži”, Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare da su na dva posto biračkih mesta zabeležene ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini.

 

Na dva posto biračkih mesta zabeležene su ozbiljne neregularnosti tokom procesa glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini. Neregularnosti se odnose na glasanje birača koji su već imali obeležen prst, zatim greške prilikom raspodele glasačkih listića biračima, fotografisanje glasačkih listića i glasanje bez ličnih isprava. Zabeležen je i slučaj ukradenog glasačkog listića i pokušaj glasanja sa falsifikovanim listićem“, naveo je on.

 

Nedeljkov je kazao da je u Pančevu zabeleženo da je jedna žena u neposrednoj blizini glasačkog mesta imala spisak birača i beležila ko je glasao.

On je rekao da je policija tu osobu udaljila na više od 50 metara od glasačkog mesta.

 

Šef posmatračke misije CRTA naveo je da prilikom saopštavanja procenta izašlih glasača statistička greška iznosi  +/- 0,3 odsto.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X