Korona

Covid 19 potvrđen kod dvoje Borana. Svi koji su bili u kontaktu sa njima IDU U KARANTIN

korona

BOR, (IST Media) Dve osobe iz Bora pozitivne su na virus covid19, potvrđeno je danas u Zavodu za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, preneo je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Rezultati testirasnja koja su u petak poslata na analizu pokazala su se pozitivni kod dve osobe koje su međusobno povezane. Jedno lice je zbrinuto u Kliničkom centru u Nišu, dok je druga stavljena u kućni karantin i pod potpunim je nadzorom lekara. Narednih dana će se u potpunosti zatvoriti krug osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima, rekao je Milikić.

Gradonačelnik Bora nije mogao da precizira o kojim licima je reč, ali IST Media saznaje da je u pitanju jedan lekar specijalista Opšte bolnice u Boru.

Saznajemo da se s tim u vezi očekuje i reakcija rukovodstva zdravsvenih ustanova i preduzimanje svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Milikić je dodao da će sva lica koja su bila u potencijalnom kontaktu sa zaraženima biti potpuno “obrađeni” i ako bude potrebe, testirani na korona virus.

Milikić: Podneću krivične prijave zbog širenja dezinformacija

Epidemniološka služba Doma zdravlja je preduzela sve mere da se potpuno izoluju sva lica koja su sa njima bila u kontaktu i da se stave u potpuni karantin, kazao je gradonačelnik. Dodao je da će se zbog novonastale situacije započeti “agresivnija dezinfekcija sela i grada” i šire mere nadzora kretanja Borana.

 

On je najavio da će za Borane na četiri lokacije u gradu biti postavljeni kanistri sa dezinfekcionim sredstvima, o čemu će građani biti naknadno obavešteni

Povodom dezinformacija na društvenim mrežama o broju obolelih u Boru, Milikić je najavio da će lično podneti krivičnu prijavu.

Podneću krivičnu prijavu protiv svih osoba koje su na društvenim mrežama širile dezinformacije i stvarali paniku o dvadeset obolelih Borana od covida19, rekao je gradonačelnik.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X