Društvo

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

 

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu, čijoj porodici pripada i Tehnički fakultet u Boru, održali su u Boru sednicu najvišeg stručnog tela Beogradskog univerziteta (BU) van Beograda, a potom posetili najveći rudnik u sastavu Srbija Ziđin Koper i kompanijske metalurške pogone.

Rektor univerziteta prof. dr Vladan Đokić, prorektori, dekani tridesetak fakulteta i direktori desetak instituta u Srbiji, nakon sednice Senata, razgledali su površinski kop i novu flotaciju “Veliki Krivelj”, ali i topionicu i elektrolizu bakra.

Serbia Zijin Copper
Elektroliza bakra/Srbija Ziđin Koper

Ovo deluje fascinantno i u pogledu veličine i u pogledu načina na koji se radi. Univerzitet ima problem što je malo i slabo povezan sa praksom. Fakultet u Boru ima tu mogućnost i privilegiju da ostvari kontakt sa privredom, sa velikim kompanijama, poput Srbija Ziđin Koper – kazao je rektor Univerziteta u Beogadu, prof. dr Vladan Đokić.

Vladan Đokić
Prof. dr Vladan Đokić

Dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta, prof. dr Biljana Abolmasov je prilikom ove posete pohvalila saradnju sa Srbija Ziđin Koper i istakla da studenti tog fakulteta često obavljaju stručnu praksu u kompanijskim rudnicima. Ona je, takođe, izrazila zadovoljstvo što mladi rudarski i inženjeri geologije grade uspešne karijere u Ziđinu i stiču dragoceno znanje.

Serbia Zijin Copper
Prof. dr Biljana Abolmasov

Dobro je što su ljudi sa unverziteta došli da vide šta je sve Bor i šta se sve u Boru dešava. Žao mi je što češće ne dolazimo, ali se nadam da će Rudarsko-geološki fakultet nastaviti da školuje ljude koji će jednog dana raditi u Boru, rekla je dekanka RGF-a.

Istakla je da studenti koji završe studije, zahvaljujući programima stručne prakse i stipendiranja, mogu u roku tri meseca da nađu posao i to je ono što se promoviše prilikom upisa.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X