Članovi Gorske službe spašavanja skidaju ledenice sa borskih krovova

370 0

BOR, 11. februara 2012. (Ist Media) – Punopravni član Republičkog štaba za vanredne situacije, Gorska služba spašavanja Srbije (GSS) se, preko svojih stanica i mobilnih timova, uključila u akciju skidanja ledenica u Boru, Zaječaru i Beograda . Timovi te službe su u pripravnosti u ostalim gradovima.

 

 

Ledenice sa zgrade u ulici Nikole Pašića uklonili su članovi GSS

 

U saradnji sa vatrogasnim jedinicama, timovi GSS uklanjaju ledenice koje prete građanima, a tročlana ekipa GSS iz stanice u Boru nastaviće i sledećih dana saradnju sa vatrogascima na najkritičnijim mestima u Boru i Zaječaru.

 

Po Zakonu o vanrednim situacijama, Gorskoj službi spašavanja Srbije je pripala obaveza da spašava sa nepristupačnih terena, bilo da se radi o podzemlju, planini ili posebnim uslovima u urbanim sredinama.

 

U Boru su neke ledenica bile dugačke i po nekoliko metara, a u ulici Nikole Pašića smo usnimili jednu dužine četiri metra.

 

Do sada su uklonjenje ledenice sa krovova borskih škola, vrtića i nekoliko stambenih zgrada. GSS na teren se izlazi odmah po pozivu Borana.

 

Prema reccima člana GSS Dejana Bogdanovića, najveća ledenica dužine oko šest metara i teška oko dve tone, uklonjena je sa obdaništa Bambi.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X