Članovi Gorske službe spašavanja skidaju ledenice sa borskih krovova

330 0

BOR, 11. februara 2012. (Ist Media) – Punopravni član Republičkog štaba za vanredne situacije, Gorska služba spašavanja Srbije (GSS) se, preko svojih stanica i mobilnih timova, uključila u akciju skidanja ledenica u Boru, Zaječaru i Beograda . Timovi te službe su u pripravnosti u ostalim gradovima.

 

 

Ledenice sa zgrade u ulici Nikole Pašića uklonili su članovi GSS

 

U saradnji sa vatrogasnim jedinicama, timovi GSS uklanjaju ledenice koje prete građanima, a tročlana ekipa GSS iz stanice u Boru nastaviće i sledećih dana saradnju sa vatrogascima na najkritičnijim mestima u Boru i Zaječaru.

 

Po Zakonu o vanrednim situacijama, Gorskoj službi spašavanja Srbije je pripala obaveza da spašava sa nepristupačnih terena, bilo da se radi o podzemlju, planini ili posebnim uslovima u urbanim sredinama.

 

U Boru su neke ledenica bile dugačke i po nekoliko metara, a u ulici Nikole Pašića smo usnimili jednu dužine četiri metra.

 

Do sada su uklonjenje ledenice sa krovova borskih škola, vrtića i nekoliko stambenih zgrada. GSS na teren se izlazi odmah po pozivu Borana.

 

Prema reccima člana GSS Dejana Bogdanovića, najveća ledenica dužine oko šest metara i teška oko dve tone, uklonjena je sa obdaništa Bambi.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X