Čitaoci reporteri: Izvor zaraze u jednoj od glavnih ulica u Boru

383 0

BOR, (IST Media) Naš čitalac iz Bora, poslao nam je fotografije koje je snimio ispred zgrade u ul. 3.oktobar 31, gde se na samom ulazu u zgradu vide tragovi otpadnih voda koje kroz oluk ispušta neko od komšija.

 

Kaže da se u ovim letnjim danima smrad širi celom ulicom i da ljudi strahuju od zaraze. Svi pokušaji da se problem reši i preko komunalne policije, ostali su neuspešni i niko ne uspeva da zaustavi osobu kojoj očigledno nije mesto u stambenoj zgradi.

 

zgrada 3. oktobar smece IMG_2094

 

Stanari su zaključili da voda potiče iz iz sudopere ili mašine za sudove, i da je neko jednostavno sproveo crevo do otvora namenjenog za odvod atmosferskih padavina, pa sva prljavština završava na trotoaru, slivajući se u tek asfaltiranu ulicu.

 

“Ovaj problem postoji već dve godine, ali svi pokušaji da ga rešimo ostali su bezuspešni.  Ispred zgrade smrdi gore nego u svinjcu, a  nekada na otpadna voda odlazi i u podrum”, kaže naš čitalac.

 

zgrada 3. oktobar smece IMG_2097 zgrada 3. oktobar smece IMG_2096

 

Ovaj slučaj je prijavljen i komunalnoj inspekciji, koja je izašla na teren i od vrata do vrata pokušavala da ustanovi ko je krivac. Rezultat je bio razočaravajući za ostale stanare, jer inspektor nije ustanovio nikakve priključke koji vode do otvora oluka. Zaključio je da je možda nekome zapušena vodovodna cev, pa otpadne vode iz sudopere prosipa u oluk atmosferske kanalizacije.

 

Neki zameraju i predsedniku saveta stanara, koji, kako kažu, nije učinio dovoljno da se otkrije neodgovorni komšija, pa im jedina nada ostaje da će se počinilac sam dovesti pameti.

 

“Predsednik više od godinu dana ne preduzima ništa, a dovoljno ja da potpiše nalog za proveru ispravnosti odvodne cevi sa terasa i preda u javno-stambenom preduzeću da otkriju kvar”, zaključio je naš sagovornik.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X