Četvrta zvezdica hotelu „Jezero“

377 0

BORSKO JEZERO (IST Media) Nakon samo godinu dana od kada je završeno renoviranja hotela „Jezero“, komisija Ministarstva finansija i privrede odobrila je zahtev menadžmenta hotela za veću kategorizaciju objekta, odnosno dodelu četvrte zvezdice.

 

jezero 7 (2)

 

Danijela Nikolić
Danijela Nikolić

 

„U poslednjih godinu dana smo jako puno uložili u hotel reklamirajući se kao objekat sa tri zvezdice i opredeljujući se za porodični i kongresni turizam. U našim željama i ulaganjima podigli smo standard usluga i odlučili da podnesemo zahtev za dodelu četvrte zvezdice, zašta smo praktično već ispunjavali uslove“, rekla je danas medijima menadžer hotela Danijela Nikolić.

 

jezero 5

 

Komisija Ministarstva finansija koja je pregledala objekat, zaključila je da hotel ima mogućnosti povećanja kategorizacije jer ispunjava uslove i za petu zvezdicu.

 

Ipak, za sada se ostalo pri nižoj kategorizaciji.

 

Hotel „Jezero“ je bio van upotrebe sedam godina. U njegovo renoviranje je potom uloženo 2,7 miliona evra i pušten je u rad 6. agusta 2012. U prethodnih jedanaest meseci bilo je 14.000 noćenja. Hotel posluje u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB Bor).

 

„Četvrta zvezdica je za nas vrlo značajna na tržištu i ona diktira klijentelu, ali i više cene. Sadašnja kategorizacija je sasvim dovoljna za poziciju koju hotel ima za goste za koje smo se opredelili i koji nas posećuju“, kazala je Nikolićeva.

 

Ona je otkrila planove daljih ulaganja u hotel.

 

„Ono što nam sledi je detaljnije uređenje plaža. Na plaži će biti izgrađen tobogan i manji akva park, kao i dva pontonska bazena u samom jezeru radi bezbednosti kupača. Hotel će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti i jačanju zabavnog dela programa koji bi mogli da priuštimo gostima“, naglašava menadžerka hotela.

 

Prema njenim rečima, trenutna popunjenost kapaciteta je 60 posto, što je očekivano za ovaj period godine, u kome se turisti ipak radije opredeljuju za odlazak na more. Ipak, s obzirom da je hotel registrovan za kongresni turizam, smeštajni kapaciteti u septembru i oktobru su rasprodati, a s obzirom na zainteresovanost, ima naznaka da će tako biti i do kraja godine.

 

jezero 4 jezero 6 jezero 7 jezero 3

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X