DruštvoKorona

Centar za bezbednost zahteva aktiviranje POMOĆNE POLICIJE. Evo ko stoji iza njih

gradjanske patrole

Centar za bezbednost, istrage i odbranu (DBA) uptio je dopis ministru policije Nebojši Stefanoviću, kojim traži formiranje pomoćne policije.

Naša država i narod nalaze se pred ozbiljnim problemom. Pošast protiv koje se borimo, protiv koje se bori ceo svet, nije naivna. Nažalost, lična odgovornost velikog broja građana i onih koji dolaze iz inostranstva nije na visokom nivou saopštio je DBA.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da je uvođenje zabrane kretanja od 20h do 05h dobra strategija, ali mišljenja smo da će veći problem biti kontrola onih građana koji su došli iz inostranstva i nalaze se u izolaciji. Biće potreban veliki broj policajaca koji treba da vrše kontrolu.

Smatramo da je vreme da se aktivira pomoćna policija, koja po članu 249 Zakona o policiji, u ovakvim slučajevima može da bude formirana. Pomoćna policija pomagala bi redovnoj policiji ne samo u kontroli poštovanja izolacije, nego i u izvršavanju redovnih zadataka. Treba voditi računa i o tome da postoje velike mogućnosti za izvršenja raznih krivičnih dela tokom policijskog časa, pre svega krivična dela protiv imovine ali i druga. Shodno tome, molimo ministra dr Nebojšu Stefanovića, da učini i ovaj korak kako bi što pre pobedili u ovoj neravnopravnoj borbi.

TV N1 je istraživala ko stoji iza DBA i objavila o tome video prilog koji možete pogledati OVDE.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X