Centar za bezbednost zahteva aktiviranje POMOĆNE POLICIJE. Evo ko stoji iza njih

81 0
gradjanske patrole

Centar za bezbednost, istrage i odbranu (DBA) uptio je dopis ministru policije Nebojši Stefanoviću, kojim traži formiranje pomoćne policije.

Naša država i narod nalaze se pred ozbiljnim problemom. Pošast protiv koje se borimo, protiv koje se bori ceo svet, nije naivna. Nažalost, lična odgovornost velikog broja građana i onih koji dolaze iz inostranstva nije na visokom nivou saopštio je DBA.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da je uvođenje zabrane kretanja od 20h do 05h dobra strategija, ali mišljenja smo da će veći problem biti kontrola onih građana koji su došli iz inostranstva i nalaze se u izolaciji. Biće potreban veliki broj policajaca koji treba da vrše kontrolu.

Smatramo da je vreme da se aktivira pomoćna policija, koja po članu 249 Zakona o policiji, u ovakvim slučajevima može da bude formirana. Pomoćna policija pomagala bi redovnoj policiji ne samo u kontroli poštovanja izolacije, nego i u izvršavanju redovnih zadataka. Treba voditi računa i o tome da postoje velike mogućnosti za izvršenja raznih krivičnih dela tokom policijskog časa, pre svega krivična dela protiv imovine ali i druga. Shodno tome, molimo ministra dr Nebojšu Stefanovića, da učini i ovaj korak kako bi što pre pobedili u ovoj neravnopravnoj borbi.

TV N1 je istraživala ko stoji iza DBA i objavila o tome video prilog koji možete pogledati OVDE.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X