Društvo

Čelnici Bora i mesnih zajednica sa predstavnicima Rakite. BEZBEDNOST I EKOLOGIJA NA PRVOM MESTU

BOR, (IST Media) Dobra saradnja lokalne samouprave u Boru sa kompanijom Rakita Exploration, nastavljena je danas razmenom informacija o trenutnoj fazi geoloških istraživanja na projektu “Čukaru Peki”, a kome su prisustvovali i predstavnici mesnih zajednica Brestovac, Slatina i Metovnica, sela koja su pod direktnim uticajem projekta budućeg rudnika bakra.

Na sastanku su razmenjene informacije koje se tiču uticaja na putnu infrastrukturu između sela Brestovac i Metovnica, i zaštiti životne sredine, na čemu insistiuraju sve strane.

Menadžer za komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Rakiti, Aleksandar Vulović, napomenuo je da je ta kompamnija već pokrenula mere bezbednosti na deonici između dva sela kako bi se postavili ležeći policajci ispred škole kraj koje prolaze kamioni, ali i posekle grane kako kamioni pri transportu ne bi išli sredinom puta.

“U toku su razgovori sa firmom Štrabag i JP Putevi Srbije kako bi se realizovale ove aktivnosti koje smo pokrenuli nakon konsultacija sa predstavnicima mesne zajednice Brestovac,” rekao je Vulović.

On nije krio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa lokalnom samoupravom i njihovom željom da se susretnu sa Rakitom koja posluje u sastavu kompanije “Nevsun” iz Kanade.

“Ovo je prilika da sa čelnicima Bora podelimo sve ono što je pred nama, jer ćemo u narednom peridou biti dobre komšije i sa gradom deliti i dobro i loše,” naznačio je on.

Prema njegovim rečima, kada je reč o ekologiji, u narednom periodu biće izrađena procena uticja na životnu sredinu, dok je u aktuelnoj fazi geoloških istraživanja dobijeno pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu prirode, Zavoda za zaštitu spomenika i Republičke direkcije za vode.

 

“Srpsko zakonodavstvo je više nego zahtevno kada su u pitanju ovakvi radovi, i mi smo kao odgovorna kompanija sve te mere implementirali u projekat i svaki naš dalji korak je usklađen sa time”, kaže Aleksandar Vulović, uz napomenu da osim pred zakonima Srbije, Rakita ima odgovornost i pred međunarodnim finansijskim institucijama, pa se samim tim na projekat primenjuju najbolje svetske prakse.

Predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, napomenuo je da je opštini Bor potrebno svako novo radno mesto i svaki novi investitor, a pored RTB-a, to je kompanija “Rakita”.

“U narednom periodu moramo da razgovaramo sa svakim našim sugrađaninom u mesnim zajednicama koje su pod uticajem projekta “Čukaru Peki” i sagledamo potrebe. Razgovor mora biti na realnim osnovama i potrebama, a naša potreba je da se zadovolje i ekološki standardi”, rekao je prvi čovek opštine Bor.

Istakao je da je Rakita društveno odgovorna kompanija u šta su se uverili i predstavnici opštine Bor i tri mesne zajednice. Posebno istakao svesrdnu pomoć mehanizacije Rakite tokom ovogodišnjih mećava koje su zadesile Bor i okolinu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X