Tema danaTurizamНекатегоризовано

Čekajući građevinare, Hajat na Crnom Vrhu nepovratno propada

BOR, (IST Media, fotografije iz privatne kolekcije) Dolazak u Bor, povodom 6. avgusta, Dana rudara i RTB-a Bor, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, iskoristio je za obilazak srpskog nedovršenog hotela „Hajat“ na Crnom Vrhu, koji godinama propada i za čiji završetak vlasnici nemaju sluha.

 

Antić, član predsedništva SPS-a, stranke u čije je vreme vladavine započela izgradnja superluksuznog hotela na lokaciji između opština Bor i Žagubica, a potom prekinuta ubrzo nakon petooktobarskih promena, bio je neprijatno iznenađen onim što je video na terenu.

 

Resize of antich hajat

antich hajat 2

 

Objekat danas izgleda sablasno prazno, i u to se uverio ministar, koji je na Crni Vrh došao u pratnji prijatelja, predstavnika opštine Bor i RTB-a.

 

Antić nije mogao da obeća da će izgradnja biti nastavljena, budući da to ne spada u njegov resor, ali je rekao da će nastojati da pomogne maksimalno koliko je u njegovoj moći.

 

On nije krio zadovoljstvo što su u izgradnji hotela ključni udeo imali srpski proizvođači, koji su uradili enterijer u pokaznoj sobi.

 

1

 

Koliki bi značaj završetak hotela imao na turističku ponudu ovog kraja, u kome se već izdvaja svetski prepoznatljiv hotel “Jezero” na Borskom jezeru, nije potrebno trošiti reči. Zato su sve oči turističkih radnika i stanovnika opštine Bor uprte u državu, ali i većinskog vlasnika iz Rusije, od koga se očekuje odgovornost za imovinu koju je kupio u Srbiji.

 

Izgradnju turističkog kompleksa Hajat, koji se prostire na površini od 14 hektara, sa objektima površine 51.269 metara kvadratnih, finansirao je konzorcijum kompanija sa najvećim udelom NIS-a (sada NIS Petrol sa strateškim partnerom Gazprom Neft) od 56 odsto. U izgradnji je RTB Bor učestvovao sa 20 odsto, a manjeg udela imaju Energoprojekt, Srbija Šume, javno preduzeće “Pošta Srbije” i opština Bor.

 

Procene su daleke 2001. godine govorile da je vrednost hotela 100 miliona dolara, dok je za završetak izgradnje bilo potrebno uložiti još oko 40 miliona dolara.

 

Reportažu o hotelu, koja je 2008. godine objavljena u listu BLIC, pa potom na portalu istmedia, možete pročitati OVDE

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Ove godine Borani bez otvorenih bazena

Miloš Marković

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X