DruštvoKorona

Call centar u Boru otvoren 24 sata, ima i zloupotreba poziva. U gradu za sada bez zaraženih od korona virusa

call centar

BOR, (IST media foto: istmedia) – U Boru od danas radi gradski Call centar putem koga će građani moći da se neprekidno 24 sata informišu o bitnim stvarima koje se tiču korona virusa ali i funkcionisanja gradskih službi.

Brojevi telefona Call centra su 030/424192 i 060/2727059.

U Call centru biće prisutni doktor i osobe koje će pružati servisne informacije kada je u pitanju funkcionisanje grada, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić

On je dodao da je kroz Call centar obezbeđen prijem informacija koje potom idu u operativni centra Grada Bora, a 350 volontera je spremno da svakog trenutka izađe na teren i pomognu ljudima u Boru i okolnim selima.

Prema rečima gradonačelnika, za poslednja 24 časa zabeleženo je oko 200 poziva, od čega je svega 19 bilo konkretnih u vezi sa korona virusom a bilo je i šest aktivnih izlazaka na teren.

Međutim, primećeno je da jedan broj Borana zloupotrebljava telefon Call centra postavljajući banalna pitanja čime se bespotrebno opterećuju telefonske linije.

Bilo je i anonimnih poziva i pokušaja da se Call centar zloupotrebi. Bilo je pitanja Boranina da li sme da primi tasta na kafu ili, recimo, koliki je broj stranaca koji su došli u Bor, kaže Milikić, i naglašava da svi koji se jave mora da ostave lične podatke kao što su ime i prezime, broj telefona, adresu i godište.

On je dodao da je Zavod za javno zdravlje „Timok“ jutros obavestio da za sada u Boru nema obolelih niti sumnjivih osoba sa simptomima korona virusa, a nije bilo ni poziva da se prijavi sumnja nekoga na korona virus.

Milikić je najavio da će stariji i bolesni moći da naruče elektronski recept telefonskim putem na broj Doma zdravlja 030/432777.

Apoteke će dobijati recepte, pa stariji građani ne moraju da izlaze iz kuća zbog prepisivanja lekova.

Brojevi telefona Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru su 062/8036578 063/479649 i građanima su na usluzi.

Gradonačelnik je ponovo apelovao da se ne stvaraju kućne zalihe namirnica jer ih ima dovoljno u prodavnicama kao i da su apoteke dobro snabdevene lekovima, izuzev maski i dezinfekcionih sredstava, ali i da se radi na rešavanju tog problema.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X