Call centar u Boru otvoren 24 sata, ima i zloupotreba poziva. U gradu za sada bez zaraženih od korona virusa

291 0
call centar

BOR, (IST media foto: istmedia) – U Boru od danas radi gradski Call centar putem koga će građani moći da se neprekidno 24 sata informišu o bitnim stvarima koje se tiču korona virusa ali i funkcionisanja gradskih službi.

Brojevi telefona Call centra su 030/424192 i 060/2727059.

U Call centru biće prisutni doktor i osobe koje će pružati servisne informacije kada je u pitanju funkcionisanje grada, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić

On je dodao da je kroz Call centar obezbeđen prijem informacija koje potom idu u operativni centra Grada Bora, a 350 volontera je spremno da svakog trenutka izađe na teren i pomognu ljudima u Boru i okolnim selima.

Prema rečima gradonačelnika, za poslednja 24 časa zabeleženo je oko 200 poziva, od čega je svega 19 bilo konkretnih u vezi sa korona virusom a bilo je i šest aktivnih izlazaka na teren.

Međutim, primećeno je da jedan broj Borana zloupotrebljava telefon Call centra postavljajući banalna pitanja čime se bespotrebno opterećuju telefonske linije.

Bilo je i anonimnih poziva i pokušaja da se Call centar zloupotrebi. Bilo je pitanja Boranina da li sme da primi tasta na kafu ili, recimo, koliki je broj stranaca koji su došli u Bor, kaže Milikić, i naglašava da svi koji se jave mora da ostave lične podatke kao što su ime i prezime, broj telefona, adresu i godište.

On je dodao da je Zavod za javno zdravlje „Timok“ jutros obavestio da za sada u Boru nema obolelih niti sumnjivih osoba sa simptomima korona virusa, a nije bilo ni poziva da se prijavi sumnja nekoga na korona virus.

Milikić je najavio da će stariji i bolesni moći da naruče elektronski recept telefonskim putem na broj Doma zdravlja 030/432777.

Apoteke će dobijati recepte, pa stariji građani ne moraju da izlaze iz kuća zbog prepisivanja lekova.

Brojevi telefona Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru su 062/8036578 063/479649 i građanima su na usluzi.

Gradonačelnik je ponovo apelovao da se ne stvaraju kućne zalihe namirnica jer ih ima dovoljno u prodavnicama kao i da su apoteke dobro snabdevene lekovima, izuzev maski i dezinfekcionih sredstava, ali i da se radi na rešavanju tog problema.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X