Čadež: Sa Evrokomorom radimo da srpske kamiondžije dobiju duži radni boravak u EU

2428 0
BRISEL, (IST Media, foto: IST Media) Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, danas je zvanično izabran u Briselu za člana predsedništva Evrokomore (Eurochambers) za digitalizaciju, a tokom susreta sa novinarima, za IST Media je izjavio da PKS trenutno radi na dozvolama za naše vozače kamiona kako bi im se produžio broj dana koji mogu da provedu u zemljama EU“.

Ovo je prvi put da je Srbija zastupljena nekom funkcijom u ovoj organizaciji koja okuplja privredne komore iz 47 zemalja sa 20 miliona kompanija i 120 miliona zaposlenih.

Čadež je izabran na konferenciji kojom se obeležava i 60 godina Evrokomore, i kojoj prisustvuju sve članice.

„To je najsnažnija organizacija koja okuplja privredu ne samo zemalja članica EU, već i onih koje su kandidati za članstvo, kao što je u slučaju sa Srbijom, ali i privrednike iz Rusije i Turske“, rekao je Čadež novinarima.

Govoreći o oblasti digitalizacije, napomenuo je da će to uticati na poslovanje svake kompanije, na radna mesta, na veštine i znanja, koji će poslovi biti potrebni u budućnosti i kakvi će biti poslovni modeli“, napomenuo je Čadež.

Predsednik PKS sa novinarima iz Srbije: Prvi put Srbija ima člana predsedništva u Eurochambers

On jerekao da je to za njega ogroman izazov, i da će već sutra imati sastanak sa ostalim komorama Evrope koje su u Komitetu Evrokomore, kako bi se napravio radni plan i kako se posvetiti toj temi.

Prema njegovim rečima, Privredna komora Srbije je posredstvom Evrokomore uspela da u prošlosti reši mnoge probleme, od blokade granice sa Hrvatskom, do usvajanja mera za bolji plasman naših poljoprivrednih proizvoda.

Predsednik Privredne komore Srbije je naglasio da je ova organizacija nedavno pokrenula inicijativu kojom bi kompletna evropska privreda kroz Evrokomoru podržala proširenje EU sa zemljama zapadnog balkana.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X