Bugarin: Netačno je da su radnici Instituta otrovani, advokati su ucenjivali i tražili nagodbu

306 0
institut

 

Direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju Mile Bugarin, demantovao je danas pisanje medija da su u toj ustanovi neki radnici otrovani olovo-oksidom prilikom uzorkovanja koncetrata za kinesku kompaniju Ziđin.

Informacije su apsolutno netačne. U Institutu ne postoji ništa što nema visoki nivo zaštite, počev od akreditacije zaštitne opreme i kategorizacije radnih mesta.

Advokatska kancelarija insinuira događaj iz 2019. godine kada je radnica zbog nenošenja propisane opreme narušila zdravstveno stanje. Uprkos tome radnica je poslata na detoksikaciju i iz Instituta za medicinu rada za toksikološke bolesti, stigli su rezultati da je potpuno zdrava i sposobna za posao koji obavlja. Nažalost njoj  Ugovor o privremenim i povremenim poslovima nije produžen, pa je zbog toga pokrenut postupak od strane advokatske kancelarije koja je probala da se nagodi i traži odštetu od 5 miliona dinara.

Bugarin kaže da je ružno što neko želi da profitira i pri tom blati i ruši imidž Instituta za rudarstvo i metalurgiju.

Kako je danas objavio portal nova.rs, desetina radnika u Institutu koji rade na uzorkovanju sirovina za kinesku kompaniju Ziđin otrovalo se na svom radnom mestu olovo-oksidom.

Inače, zaposleni u tom institutu, kako saznaje taj portal, suočavaju sa nedostatkom opreme, koja je i zastarela, a najveći problem je što su radnici radili uzorkovanje i duplo više nego što su kapaciteti tog instituta.

Prema pisanju tog medija, pored trovanja radnika na odeljenju za uzorkovanje, došlo je do toksikacije i zaposlenih u susednim kancelarijama.

Najteži oblik trovanja, navodno, imao je i 25 puta više olova u krvi od dozvoljenog. Direktor tog instituta u Boru, Mile Bugarin je, prema tvrdnjama izvora Nove S, u februaru 2020. godine poslao radnike na detoksikaciju gde su bili oko desetak dana, a na radnike vrši pritisak kako bi zataškao ovaj slučaj.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X