PolitikaTema danaНекатегоризовано

Budžetski suficit 5,5 miliona. Novi direktori u Domu zdravlja i Turističkoj organizaciji

BOR (IST Media, I.M.) Odbornici SO Bor usvojili su na današnjoj sednici predlog izveštaja o realizaciji budžeta za devet meseci ove godine. Usvojene su i odluke o likvidaciji Direkcije za izgradnju i Borskog turističkog centra i imenovi novi v.d. direktora u Domu zdravlja i Turističkoj organizaciji Bor. Odbornici su dali i saglasnost za kreditno zaduženje JP za stambene usluge za potrebe borske Toplane.

 

U prvih devet meseci ostvarenje planiranog budžeta je 57 procenata bez prenetih sredstava iz prethodnih godina. Suficit u budžetu u ovom periodu iznosi 5,5 miliona dinara, što je značajno manje u odnosu na 43 miliona, koliko je iznosio suficit u prvih šest meseci. Prema rečima načelnice Odeljenja za finansije, Danijele Jovanović razlozi za ovu razliku jesu neutrošena sredstva iz prethodnih godina, a koja ne ulaze u obračun suficita.

 

Odbornik DSS, Dragan Marković, rekao je, osvrćući se na budžet da je suficit nerealan.

 

Ovo je lažan suficit. Punjenje budžeta je slabo i kako ne bi imali više rashoda, stopirano je trošenje”, rekao je Markovć.

 

Sa njim je saglasan i odbornik VDS Srbije, Predrag Balašević koji je istakao da ove godine nije bilo kapitalnih investicija, te otuda i suficit u budžetu.

 

so-bor

 

Usvojeni su i predlozi odluka o likvidaciji Direkcije za izgradnju i Borskog turističkog centra, koji u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu više ne mogu biti indirektni korisnici budžeta. Radnici ovih preduzeća biće, internim konkursima raspoređeni u Opštinsku upravu, ustanovu Sportski centar i Turističku organizaciju. Poslove Direkciej preuzeće novoformirano Odeljenje za planiranje i razvoj, pri Opšrinskoj upravi, a Turističkog centra, Turistička organizacija.

 

Odbornici su dali saglasnost i na predlog rešenja o kreditnom zaduženju JP za stambene usluge Bor za potrebe Toplane i to radi plaćanja energenata za prethodnu i tekuću grejnu sezonu. Visina kredita iznosi 200 miliona dinara, a rok za vraćanje je dve godine, uz grejs period od tri meseca.

 

Odlukama odbornika dosadašnja v.d. direktora Doma zdravlja, Zlata Marković razrešena je dužnosti, a na tu funkciju imenovana je dr Vesna Radosavljević. Novog v.d. direktora dobila je i Turistička organizacija Bor, gde je na mesto Bore Stankovića, koji je podneo ostavku, imenovana Aleksandra Stojanović Čulinović, dosadašnja pomoćnica predsednika opštine Bor za informisanje.

 

Inače, gotovo sve tačke koje su se našle na dnevnom redu sednice Skupštine, usvojene su bez rasprave, a odbornici su između sebe komentarisali da se “žuri na slavu”. Naime, i govovo sva obraćanja odbornika za skupštinskom govornicom počela su čestitanjem slave svima koji danas obeležavaju praznik.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Predstavnici liste Srbija protiv nasilja razgovarali sa Boranima. Pozvali na glasanje i za podršku listi broj 7

Ist Media

Opozicija Bora: Gradonačelnik zloupotrebljava funkciju u izbornoj kampanji

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X