Budžet grada Bora premašio 5 milijardi dinara

86 0
Veće

 

Članovi Gradskog veća usvojili su 24 predloga rešenja i odluka o kojima će raspravljati  odbornici na narednoj sednici  Skupštine grada.

Usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu, koji će nakon usvajanja prvog ovogodišnjeg rebalansa iznosti pet milijardi 122 miliona i 570 hiljada dinara, što je u odnosu na osnovnu odluku, uvećanje budžeta od 36 odsto.

Od 1. januara do 30. aprila ove godine ostvareni su veći prihodi od planiranih  i to od poreza na zarade, imovinu i naknade za korišćenje resursa i rezerve mineralnih sirovina, rekla je Zorana Gajić, načelnik odeljenja za finansije.

Najveće uvećanje je kod komunalne delatnosti, 807 miliona dinara, dok je najmanje uvećanje bilo kod energetske efikasnosti, a jedini program koji nije imao izmene je program poljoprivrede i ruralnog razvoja. Subvencije su uvećane kod JKP Toplana i to 300 miliona dinara za nabavku uglja i 200 miliona za isplatu starog duga za struju. JKP Vodovod subvencije su uvećane za 144 miliona dinara radi isplate starog duga za električnu energiju“, naglasila je Zorana Gajić.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predloge rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja Javno komunalnog preduzeća za stambene usluge, Vodovoda, Toplane, 3. oktobra, Bogovine i Zološkog vrta.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X