Brojni stari Majdanpečani neodgovorni. Donji Milanovac se protiv korone brani TROBOJKOM

865 0
Donji Milanovac, foto_Ivan_Morarevic (1)

foto: Ivan Morarević –  Donji Milanovac

MAJDANPEK, (IST Media, J.B.K.) Uprkos zabrani kretanja za starije od 65 godina, na majdanpečkim ulicama danas su šetale pridošlice sa privremenog rada u inostranstvu, ali i stariji od 65 godina kojima je zabranjen izlazak iz kuće.

Nezvanično se saznaje da je sinoć u jednom od majdanpečkih lokala gostiju bilo i nakon propisanog vremena zatvaranja (prema odluci opštinskog Štaba za vanredne sutuacije ugostiteljski objekti mogu da rade do 19 časova) pa je intervenisala policija.

U Majdanpeku je danas uz pojačane mere opreza organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi gde se odazvao 31 davalac.

Majdanpečki Crveni krst aktivno se uključio u pomoć najstarijima, a volonteri Crvenog krsta, osim što nemoćnim korisnicima narodne kuhinje odnose obroke, na usluzi su i starijima za nabavku životnih namirnica i lekova.

foto: Ivan Popović - majdanpecki volonteri

Za sada je angažovano petnaestak volontera, a kako smo svi prošli obuku iz prve pomoći, prilikom pružanja pomoći naše najstarije sugrađane pitamo za zdravstveno stanje i podsetimo ih na savete i preporuke koji se tiču higijene i ponašanja u vreme epidemije korona virusa. Volonteri imaju odgovarajuću zaštitu, maske i rukavice, i podeljeni su u pet ekipa, kaže volonter Crvenog krsta Majdanpek Ivan Popović.

foto: Ivan Popović – majdanpečki volonteri

U Donjem Milanovcu primetan je manji broj ljudi na ulicama, a na jednoj kapiji privatne kuće jutros je osvanula jugoslovenska trobojka.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X