DruštvoKorona

Brojni stari Majdanpečani neodgovorni. Donji Milanovac se protiv korone brani TROBOJKOM

Donji Milanovac, foto_Ivan_Morarevic (1)

foto: Ivan Morarević –  Donji Milanovac

MAJDANPEK, (IST Media, J.B.K.) Uprkos zabrani kretanja za starije od 65 godina, na majdanpečkim ulicama danas su šetale pridošlice sa privremenog rada u inostranstvu, ali i stariji od 65 godina kojima je zabranjen izlazak iz kuće.

Nezvanično se saznaje da je sinoć u jednom od majdanpečkih lokala gostiju bilo i nakon propisanog vremena zatvaranja (prema odluci opštinskog Štaba za vanredne sutuacije ugostiteljski objekti mogu da rade do 19 časova) pa je intervenisala policija.

U Majdanpeku je danas uz pojačane mere opreza organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi gde se odazvao 31 davalac.

Majdanpečki Crveni krst aktivno se uključio u pomoć najstarijima, a volonteri Crvenog krsta, osim što nemoćnim korisnicima narodne kuhinje odnose obroke, na usluzi su i starijima za nabavku životnih namirnica i lekova.

foto: Ivan Popović - majdanpecki volonteri

Za sada je angažovano petnaestak volontera, a kako smo svi prošli obuku iz prve pomoći, prilikom pružanja pomoći naše najstarije sugrađane pitamo za zdravstveno stanje i podsetimo ih na savete i preporuke koji se tiču higijene i ponašanja u vreme epidemije korona virusa. Volonteri imaju odgovarajuću zaštitu, maske i rukavice, i podeljeni su u pet ekipa, kaže volonter Crvenog krsta Majdanpek Ivan Popović.

foto: Ivan Popović – majdanpečki volonteri

U Donjem Milanovcu primetan je manji broj ljudi na ulicama, a na jednoj kapiji privatne kuće jutros je osvanula jugoslovenska trobojka.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X