Posle požara stradala samo vegetacija

357 0

BORSKO JEZERO (Slađana VDT, IST media) Brdo Tilva Roš, koje se nalazi iznad Borskog jezera, sinoć je zahvatio ogroman požar, koji se već danima iznova pojavljuje i širi prema istoku. Trenutno je požar mahom lokalizovan, ali se i dalje može videti oblak dima u delu iznad vikend naselja.

 

Prema podacima RTV Bor zahvaćeno je 15 hektara drveća i niskog rastinja.

 

Tilva Roš posle sinoćnjeg požara
Tilva Roš posle sinoćnjeg požara

 

Iz vatrogasne službe kažu da je požar mahom ugašen, međutim i dalje, zbog visokih temperatura, postoji opasnost ponovnog rasplamsavanja vatre.

 

Tokom čitave noći vatrogasne službe Bora i Zaječara, uz pomoć mehanizacije iz RTB-a Bor, gasile su ogroman požar koji se srećom širio u pravcu istoka, tako da nije zahvatio vikend naselje.

 

 

I dalje se može videti oblak dima
I dalje se može videti oblak dima

 

„Nama je prioritet da zaštitimo kuće građana, tako da smo postavili i stalnu ekipu vatrogasaca i mehanizaciju kako bi izolovali vikendice od vatre“, rekli su iz vatrogasne jedinice Bora“, i dodaju:“Bitno je i to da među vatrogascima, koji non-stop već danima danonoćno rade na gašenju požara, nema povređenih“.

 

Kako kažu vatrogasci Bora, šteta obuhvata samo vegetaciju u širem pojasu na brdu Tilva Roš, dok, iako je jedna kuća bila u neposrednoj opasnosti, nema pričinjene štete na objektima niti ima povređenih.

 

Iz vatrogasne službe se nadaju da danas neće duvati jak vetar, kako ne bi ponovo došlo do ozbiljnog rasplamsavanja vatre.

 

SLIKE POŽARA OD SINOĆ

 

Brdo Tilva Roš je sinoć buktalo kao vulkan
Brdo Tilva Roš je sinoć buktalo kao vulkan

Slika vatre na Borskom jezeru

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X