Brazilci, Italijani, Kinezi i Srbi zajedno na odbojkaškom turniru u Kladovu

300 0

KLADOVO (IST Media, Ivan Popović) Sporski spektakl u Kladovu spojio je četiri nacije. Muške juniorske reprezentacije u odbojci sa tri različita kontinenta, uspele su da se smeste u malom gradu na istoku Srbije, pored Dunava. Brazilci, Kinezi, Italijani i Srbi, su ovih dana svi u potpunosti jednaki, i uz druženje u hotelu „Akvastar Dunav“ u Kladovu razmenjuju iskustva i utiske. Neki ne kriju da su oduševljani gradom, ali i da ih je impresionirala lepota naših devojaka.

 

Sportski pozdrav italijanske i srpske reprezentacije pred utakmicu

 

„Nikada do sada nisam bio u Srbiji, a Kladovo je jako mali ali lep grad. Odiše pozitivnom atmosverom, a ima i lepe devojke. Posmatrao sam ih sa prozora hotela dok su se kupale u bazenu“ – kaže zagonetno Tartaljone Simako, kapiten italijanske reprezentacije, koji je otkrio da bi zbog ljubavi promenio i mesto boravka.

 

Kapiten Italijanske reprezentacije Tartaljone Simako

 

„Ako se zaljubim u neku od lepih Kladovljanki, pristao bih i da pređem da živim u Srbiju, pa čak i da igram za nekii vaš klub“, otkrio nam je ovaj Italijan.

 

Lepim devojkama u Kladovu oduševljeni su reprezentativci svih zemalja, ali je nekima dolazak u Srbiju bio poseban užitak.

 

„Dejan Petkovi Peći je najbolji igrač svih vremena, da nije bilo njega Flamego ne bi postao prvak. Obožavam njegovu igru, putovali smo sa njim avionom, i jako sam srećan zbog toga što sam sada u njegovoj zemlji. Ovde je sve lepo, ljudi su prijatni i jako slični Brazilcima“ – kaže vođa brazilskih momaka Tiago Pontes Veloso, koji je našu ekipu malo zanemario, kada je u hotel ušla lepa crnokosa devojka.

 

Kapiten brazilske reprezentacije Tiago Pontes Veloso

 

Igra je ostavljena u drugi plan, a Brazilci su nam ispričali i svoje doživljaje putovanja sa proslavljenim Dejanom Rambom Petkovićem.

 

„Kada smo ga videli da je ušao u avion nismo mogli da verujemo da je to on. Velika je zvezda i svi ga vole u Brazilu. On nam je pričao viceve i šalio se sa nama, a u isto vreme sa posebnim žarom pričao mnogo lepih stvari o svojoj zemlji“ – kažu odbojkaški reprezentativci Brazila, vidno srećni što su upoznali Petkovića, dodajući da se nadaju pobedi na turniru u Kladovu.

 

Brazilci uživali u našoj kuhinji

 

Dok su nam Brazilci i Italijani pričali svoje utiske, Kinezi, koji ne govore engleski jezik uspeli su samo da nam objasna da im se dopada tradicionalna srpska kuhinj.

 

„Hrana je mnogo lepa i ukusna. Spremili su nam i dosta pirinča“ – rekao je jedan od reprezentativaca, kome zbog lošeg engleskog nismo uspeli da zapamtimo ime.

 

Za kineske odbojkaše obezbeđene dovoljne količine pirinča

 

Reprezentativcima Brazila, Kine, Italije i Srbije, koji su smešteni u hotelu „Akvastar Dunav“ u Kladovu, omogućeno je druženje unutar hotela, a kako se on nalazi na samoj gradskoj plaži oni su sklopili dogovor da pred odlaza i rastana zajedno odu da se kupaju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X