Boško Ničić i URS ostali bez većine u Zaječaru

362 0

 ZAJEČAR (IST Media) Današnju sednicu Skupštine grada Zaječara obeležio je nedostatak kvoruma vladajuće koalicije i nedolično ponašanje predsednika Skupštine prema novinarki TV Best Slađani Tomić, kojoj je na postavljeno pitanje odgovoreno bacanjem mikrofona na pod.

 

Ničić i Mirković nekad delili iste ideale

Predsednik Skupštine Ivan Joković (URS) je, vidno nervozan zbog nedostatka skupštinske većine koju predvodi aktuelni gradonačelnik Boško Ničić (URS), prošao skupštinskim holom, i na nekoliko puta postavljeno pitanje novinarke televizije čiji je vlasnik član glavnog odobra SNS Saša Mirković „predsedniče šta se dešava“, odgovorio tako što joj je odgurnuo mikrofon.

 

Član gradskog veća Milko Todorović je, kako se vidi na snimku koji je večeras objavila TV „Best“, rekao preteći novinarskoj ekipi „ti me samo snimaj“.

 

 

 

Napad na Slađanu Tomić, večeras je osudilo Udruženje novinara Srbije.

 

Član URS-a, Željko Šoršokanović, partije koja je do danas imala većinu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom, rekao je da je očigledno da sa nedostatkom većine „nema više ni vlasti u Zaječaru“.

 

Današnja sednica je bila zakazana po hitnom postupku, a dvojica odbornika vladajuće većine nisu mogli pred novinarima da procene zbog čega je sednica zakazana na taj način.

 

Isidor Marković (PUPS) smatra da je sednica zakazana kao „provera većine“, dok Dejan Andrijašević iz vladajuće većine (URS), ne zna zbog čega su njegove kolege iz koalicije zakazali sednicu po hitnom postupku.

 

Šef odborničke grupe „Pokrenimo Zaječar – Saša Mirković“, pozvao je danas odbornike SPS-a i PUPS-a da se pridruže koaliciji koju je dogovorio ovaj estradni menadžer sa odbornicima Demokratske stranke i LDP-a.

 

„U narednim danima ćemo podneti zahtev za konačni opoziv gradonačelnika Boška Ničića“, rekao je Mirković, inače dugo godina Ničićev bliski saradnik.

 

Sukob Ničića i Mirkovića je eskalirao pre više od godinu dana, kada je gradska vlast odbila da finansira tu televiziju (bivša TV Zaječar), čiji je informativni program naklonjen Srpskoj naprednoj stranci.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X