Bortravel do dalje prevozi Borane, opozicija pita zašto kasni javna nabavka

1254 0

 

BOR, Odbornici SO Bor usvojili su danas većinom glasova predlog da se preduzeću „Bortravel“ privremeno poveri prevoz putnika na gradskim i prigradskim linijama na teritoriji opštine Bor do okončanja tendera za taj posao.

Predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, ponovio je da je ovu odluku potrebno doneti kako bi javni prevoz stanovništva i učenika funkcionisao do završetka javne nabavke, ali su odbornici opozicije oštro kritikovali upravo kašnjenje nabavke smatrajući za to odgovornom Opštinsku upravu, pa su zatražili odgovornost.

„Isto se dogodilo 2013. pa me zanima čiji je interes kašnjenje sa raspisivanjem javne nabavke. Da li je nekome interes da se niko ne javi na tender kako cena prevoza ne bi bila niža od sadašnje“, upitao je Srđan Marjanović, odbornik DS-a.

Prema rečima nečelnice Opštinske  uprave, Ljubinke Jelić, javna nabavka je kasnila zbog toga što je budžet za 2018. godinu usvojen pred sam kraj godine, i najavila da će budući prevoznik biti poznat do 20. februara, po završetku tog procesa.

Odbornici su usvojili i Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Bor za 2018. godinu, kojim se za zapošljavanje, samozapošljavanje i javne radove predviđa izdvajanje iz budžeta 30 miliona dinara, odnosno 17 miliona više nego u 2017. godini.

Član opštinskog veća zadužen za socijalnu politiku, Dobrica Đurić (SPS), rekao je da ova mera neće smanjiti nezaposlenost u Boru, ali da će ga koliko-toliko ublažiti.

Opozicija je konstatovala da će najavljeno smanjenje zaposlenih u javnom sektoru ostaviti teške posledice i da izdvojeni novac neće dugoročno rešiti sve probleme.

Doneta je i odluka o planu generalne regulacije područja opštine Bor, kojim se predviđaju aktivnosti na izgradnji nove industrijske zone ka 7. kilometru, novoj poslovnoj zoni u ulici “Zeleni bulevar“, kao i nova stambena zona između naselja Bor II i „Sunce“.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X