Borskim košarkašicama nije pomogla ni sjajna partija Jelene Nikpaljević

404 0

BOR ( IST Media, Vladan Tričković ) Borske košarkašice su poražene na svom parketu u 6. kolu Prve lige Srbije od ekipe Vrbas Medele rezultatom 61:103.

 

Najefikasnija na susretu bila je Jelena Nikpaljević, jedino pojačanje domaće ekipe,  sa 28 postignutih poena. Ne pamti se da je u ženskoj ekipi Bora skoro igrala kvalitetnija košarkašica kojoj se po viđenom do sada smeši blistava karijera.

 

zk bor 2

 

Ni jednog trenutka pobednik se nije dovodio u pitanje. U taboru domaćih uz Nikpaljevićevu,  17 poena zabeležila je Aleksandra Piljević  a po četiri poena Tea Tucić i Milica Sulejman. Kod gostiju, poeni su podeljeni ravnomerno, Ivana Jovović i Nataša Mijatović su postigle po 19 poena, Miljana Džombeta 15 a po 14 Tijana Cukić i Polona Zalar. Nakon ovog kola ekipa Vrbas Medele se nalazi na  sredini tabele sa devet bodova.

 

U šest kola isto toliko poraza zabeležila je ekipa ŽKK Bor koja zauzima poslednje, dvanaesto mesto sa šest bodova.

 

Imajući u vidu sa kakvim snagama i u kakvom ambijentu su ušle u najjači rang takmičenja, za ljubitelje “igre pod obručima” u Boru to nije iznenađenje.

 

zk bor

 

 

Od starta prvenstva Jelena Nikpaljević vuče sve konce u igri borskog prvoligaša uz iskusnu Aleksandru Piljević ali je to nedovoljno. Treba vremena da mlade i perspektivne Milica Sulejman, Miljana Perić, Tea Tucić i ostale igračice iz omladinskog pogona budu nosioci igre.

 

Svakako da su pored Nikpaljevićeve dovedena još par pojačanja, drugu bismo priču pričali. Poletarkama bi mnogo značio svakodnevni rad sa njima a trener Alan Tošić bio bi na slatkim mukama. Ovako, Tošiću ostaje da se nada preko potrebnim pojačanjima a igračicama Bora da kao što su i obećale, jos žešće i marljivije rade.

 

Neka mladim Borskim košarkašicama a i svim sportistima zvezda vodilja bude Nataša Kovačević, košarkašica Crvene Zvezde. Posle dve godine od teške saobraćajne nezgode ona se vratila na parket i pokazala šta je sve moguće kada se nesto jako voli i želi.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X