Borski „zlatni medvedi“ u flegu, treći u Srbiji

343 0

BOR, (IST Media) Kadetski tim u flegu, „ Bor Golden Bears“, zauzeo je treće mesto i bronzano odličje u finalnom delu državnog prvenstva Fleg lige Srbije, koje je prošle nedelje održano u Beogradu.

 

U borbi za treće mesto, u konkurenciji 18 timova, borski „zlatni medvedi“ savladali su tim iz Kraljeva „Royal Crowns“ rezultatom 38:19 , i time postigli najveći uspeh ovog kluba u trogodišnjoj istoriji.

 

Tim povodom, deo tima i rukovodstva „Golden Bears“-a, budući da su ostali na odmoru, primili su danas predsednik opštine Bor Saša Vukadinović, predsednik SO Bor Dobrica Đurić i član opštinskog veća Ivan Radenković.

 

Avala Golden Bears 1 (1)

 

„Ovim rezultatima ste pokazali i potvrdili da bavljenje sportom doprinosi razvoju mladih, razvoj svesti i zdravom životu. Nije mala stvar za tako kratko vreme od postojanja kluba biti treći u Srbiji i ravnati se s a klubovima koji imaju dužu tradiciju“, rekao je Vukadinović.

 

On je obećao da će opština Bor uvek stajati iza klubova u kojima se promoviše zdrav život i brojnost jer je to u interesu i opštine.

 

Predsednik kluba Danijel Miljković se zahvalio svim igračima, i naznačio da je treće mesto u Srbiji veliki uspeh, budući da je reč o mladim igračima u mladom klubu.

 

„S obzirom da se ove godine takmičilo 18 klubova iz cele Srbije, da smo zvanično najbolja ekipa južne grupe klubova, kao i da smo sezonu završili sa tri poraza, uspeh je još veći“, kaže Miljković i još žali za zlatnim odličjem do koga ih je delio jedan poen i samo tri sekunde.

 

Avala Golden Bears 1 (3)

 

Planovi za narednu godinu su da sadašnji kadeti igraju seniorsku fleg ligu a mlađi članovi kluba ne iznevere svoje prethodnike.

 

Sponzor ovog kluba je Avala Resources, dok prevoz na gostovanjima omogućuje RTB Bor

 

 

 

Šta je fleg?

 

Ono što je najvažnije istaći to je da fleg-fudbal predstavlja beskontaktnu verziju američkog fudbala namenjenu i mladima i starima, igračima oba pola, a u njoj se ekipe od po pet igrača (u našem slučaju, mada timovi mogu biti i brojniji) nadmeću na otvorenom ili zatvorenom terenu gde se umesto obaranjem – akcije rivala zaustavljaju skidanjem „zastavice“/trake koje su tzv. „čičak-trakom“ prikačene za pojas učesnika.

 

Poput obaranja, zabranjeno je i klasično blokiranje rivala, a cilj igre je kao u „pravom“ američkom fudbalu – uneti loptu u suparničku endzonu. Kako nema opasnih kontakata među učesnicima igrači nastupaju bez zaštitne opreme. Ovu vrstu sporta razvijaju sve federacije američkog fudbala u svetu, jer upravo „fleg“ fudbal najviše doprinosi edukaciji igrača, a sve u cilju usvajanja osnovnih elemenata ovog sporta kao i taktičko-tehničkog poimanja onoga što se smatra „pravim“ američkim fudbalom.

(izvor SRBIJASPORT)

 

Opširnije o ovom sportu OVDE

 

http://www.srbijasport.com/profil_news.php?KlubId=105&NewsId=93&Action=Preview

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X