Društvo

Borski vatrogasci dobili NOVA VOZILA SREDSTVIMA EU

Borski vatrogasci dobili NOVA VOZILA SREDSTVIMA EU

BOR, (IST Media, foto:istmedia) Borska Vatrogasno-spasilačka jedinica Sektora za vanredne situacije dobila je  dva nova vozila i kombi za prevoz putnika. Vozila su nabavljena kroz projekat “Vatrogasna služba u prekograničnoj saradnji” koji sufinansira Evropska unija, a uskoto će se u garaži naći i kamion za gašenje požara u urbanim delovima grada.

Reč je o projektu koji se realizuje kroz (IPA) program Prekogranične saradnje Srbije i Rumunije vredan 1,7 miliona evra od kojih je 900.000 evra namenjeno Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, kaže da je reč o najvećem grantu u istoriji grada Bora kada je reč o IPA fondu i na tome se zahvalio delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Ivan Janković, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona, objasnio je da su novopristigla vozila predviđena za gašenje šumskih požara i požara na objektima i saobraćajnim sredstvima.

On je rekao da su borski vatrogasci bili u manjku sa vozilima, da ih je bilo samo četiri, i to ako su u tom trenutku bili ispravni.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Bor Miodrag Marković , ocenio je da će nova vozila omogućiti vatrogascima da u potpunosti pruže sigurnost građanima i njihovoj imovini.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X