Borski vatrogasci dobili NOVA VOZILA SREDSTVIMA EU

149 0
Borski vatrogasci dobili NOVA VOZILA SREDSTVIMA EU

BOR, (IST Media, foto:istmedia) Borska Vatrogasno-spasilačka jedinica Sektora za vanredne situacije dobila je  dva nova vozila i kombi za prevoz putnika. Vozila su nabavljena kroz projekat “Vatrogasna služba u prekograničnoj saradnji” koji sufinansira Evropska unija, a uskoto će se u garaži naći i kamion za gašenje požara u urbanim delovima grada.

Reč je o projektu koji se realizuje kroz (IPA) program Prekogranične saradnje Srbije i Rumunije vredan 1,7 miliona evra od kojih je 900.000 evra namenjeno Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, kaže da je reč o najvećem grantu u istoriji grada Bora kada je reč o IPA fondu i na tome se zahvalio delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Ivan Janković, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona, objasnio je da su novopristigla vozila predviđena za gašenje šumskih požara i požara na objektima i saobraćajnim sredstvima.

On je rekao da su borski vatrogasci bili u manjku sa vozilima, da ih je bilo samo četiri, i to ako su u tom trenutku bili ispravni.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Bor Miodrag Marković , ocenio je da će nova vozila omogućiti vatrogascima da u potpunosti pruže sigurnost građanima i njihovoj imovini.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X