Naslovi.netPolitički marketingPolitikaTema danaUncategorizedНекатегоризовано

Borski URS: Strahujemo od izborne prevare, pozvali smo CESID I OEBS

BOR, Imamo saznanja da se 16. marta na izborima u Boru priprema neka vrsta izborne krađe koja bi se odvijala  zloupotrebom glasačkih listića i kupovinom glasova. Ukoliko niko ne bude reagovao, URS će se 16. marta povući sa izbora”, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare lider URS-a u Boru – Vladan Novović.

 

novovich joksimovich

 

On je dodao da je iz tih razloga prethodnih dana URS kontaktirao misiju OEBS-a i CESID, od kojih su dobili uveravanja da će njihovi predstavnici doći u Bor i pokriti kritična mesta za koje se sumnja da će biti mesta izborne krađe.

 

“Jedan od načina izborne krađe bi se odvijao tako što bi jedan čovek stajao na ulaznim vratima, dao biraču zaokružen listić, a birač koji uđe da glasa, vratio bi mu prazan listić. Na taj način praktično bi jednim glasačkim listićem moglo da glasa nekoliko stotina ljudi”, upozorio je Novović

 

On je najavio da će lista Ujedinjeni za Bor – Mlađan Dinkić na svim sumnjivim mestima pojačati kontrolu, ali da u poštovanje izbornog proces treba da se uključi i policija.

 

“Ukoliko se dese neke nepravilnosti a državni organi ne reaguju, mislim da će URS na polovini izbora da se povuče. Imamo pouzdane informacije i da će se borskim srednjoškolcima koji su napunili 18 godina deliti od dve i po do 3.000 dinara za izborni glas. Sa svim dokazima ćemo ići u tužilaštvo i policiju”, nagovestio je poteze lider borskog URS-a.

 

Novović je ocenio i da se proteklih nekoliko nedelja u Boru odvija neravnopravna izborna utakmica, da pojedine partije zloupotrebljavaju javna preduzeća i javne površine, pa je po njemu  ova kampanja samo formalno poštena.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Politički rat dela SNS-a oko Kancelarije za mlade. Da li smetaju zaposlene koje nisu članice nijedne stranke?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X