Borski studenti na simpozijumu sa jednim od najboljih fakulteta na svetu

248 0

BOR, (IST Media) Tehnički fakultet u Boru, bio je domaćin druge međunarodne studentske konferencije  „ISC 2015“ u saradnji sa jednim od najboljih fakulteta na svetu, Imperial Koledža  iz Londona.

 

Na konferenciji je prezentovano  40 radova studenata osnovnih, master i doktorskih studija iz Velike Britanije, Poljske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, i Srbije, a održan je i Simpozijum i kurs o ekonomskoj geologiji, u organizaciji Društva za ekonomsku geologiju (SEG) sa Impirijal koledža iz Londona.

 

Simpozijum studenata 2015 featured

Turisti iz Engleske pažljivo su pratili predavanja u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Boru

 

Studenti borskog fakulteta i koledža iz Engleske, posetili su rudnike u Velikom Krivelju i Majdanpeku, kao i strane kompanije koje u okolini Bora vrše geološka istraživanja  – Avala Risorsiz (Avala Resources), Rakita Ekslorejšn (Exploration) i Munduro.

 

Studenti u Avali 5

Geolozi kompanije Avala Resources objašnjavaju studentima izazove sa kojima se suočavaju i lepotu svog poziva

 

„Iskustvo u Srbiji za mene lično je bilo fantastično, imali smo prilike da vidimo veoma značajne projekte geološkog istraživanja u okolini Bora i potencijalne rudnike u budućnosti, što je nama studentima jako uzbudljivo i mnogo nam znači“, rekao je tokom posete kompanije Avala Resources, Ed Spencer, kandidat za doktorsku titulu na Impirijal koledža, obrazovne ustanove koja je  u 2014. godini bila rangirana na 2. mestu, ispred Harvarda i Stanforda.

 

Predsednik organizacionog odbora, dr Ljubiša Balanović, rekao je da je cilj konferencije promocija naučno istraživačkog rada studenata tehničkih nauka iz zemlje i regiona, razmena ideja i iskustava i jačanje saradnje između studenata sa različitih fakulteta i univerziteta.

 

Skupu je doprinela i saradnja sa rudarskom i geološko istraživačkom industrijom, čiji predstavnici su govorili o njihovim projektima.

 

„Sve ovo je nastalo sa željom razmene informacija, deljenja znanja i iskustava između studenata i ljudi iz industrije, kako bi studenti stvorili bolju sliku o tome kako se ekonomska geologija koristi u stvarnom životu“, rekao je jedan od organizatora Simpozijuma o ekomoskoj geologiji, menadžer istraživanja u kompaniji Avala Risorsiz, Justin van der Toorn.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X