Borski studenti na simpozijumu sa jednim od najboljih fakulteta na svetu

273 0

BOR, (IST Media) Tehnički fakultet u Boru, bio je domaćin druge međunarodne studentske konferencije  „ISC 2015“ u saradnji sa jednim od najboljih fakulteta na svetu, Imperial Koledža  iz Londona.

 

Na konferenciji je prezentovano  40 radova studenata osnovnih, master i doktorskih studija iz Velike Britanije, Poljske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, i Srbije, a održan je i Simpozijum i kurs o ekonomskoj geologiji, u organizaciji Društva za ekonomsku geologiju (SEG) sa Impirijal koledža iz Londona.

 

Simpozijum studenata 2015 featured

Turisti iz Engleske pažljivo su pratili predavanja u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Boru

 

Studenti borskog fakulteta i koledža iz Engleske, posetili su rudnike u Velikom Krivelju i Majdanpeku, kao i strane kompanije koje u okolini Bora vrše geološka istraživanja  – Avala Risorsiz (Avala Resources), Rakita Ekslorejšn (Exploration) i Munduro.

 

Studenti u Avali 5

Geolozi kompanije Avala Resources objašnjavaju studentima izazove sa kojima se suočavaju i lepotu svog poziva

 

„Iskustvo u Srbiji za mene lično je bilo fantastično, imali smo prilike da vidimo veoma značajne projekte geološkog istraživanja u okolini Bora i potencijalne rudnike u budućnosti, što je nama studentima jako uzbudljivo i mnogo nam znači“, rekao je tokom posete kompanije Avala Resources, Ed Spencer, kandidat za doktorsku titulu na Impirijal koledža, obrazovne ustanove koja je  u 2014. godini bila rangirana na 2. mestu, ispred Harvarda i Stanforda.

 

Predsednik organizacionog odbora, dr Ljubiša Balanović, rekao je da je cilj konferencije promocija naučno istraživačkog rada studenata tehničkih nauka iz zemlje i regiona, razmena ideja i iskustava i jačanje saradnje između studenata sa različitih fakulteta i univerziteta.

 

Skupu je doprinela i saradnja sa rudarskom i geološko istraživačkom industrijom, čiji predstavnici su govorili o njihovim projektima.

 

„Sve ovo je nastalo sa željom razmene informacija, deljenja znanja i iskustava između studenata i ljudi iz industrije, kako bi studenti stvorili bolju sliku o tome kako se ekonomska geologija koristi u stvarnom životu“, rekao je jedan od organizatora Simpozijuma o ekomoskoj geologiji, menadžer istraživanja u kompaniji Avala Risorsiz, Justin van der Toorn.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X