Borski srednjoškolci ubuduće jeftinije na ekskurzijama

348 0

BOR, (IST Media) Učenici borskih srednjih škola biće oslobođeni plaćanja dnevnica radno angažovanim profesorima na predstojećim ekskurzijama u inostranstvu, javila je Regionalna TV Bor.

 

foto: flickr
foto: flickr

 

“Cilj ove odluke je da se smanji cena ekskurzije, i pomogne učenicima i njihovim roditeljima, a sve zbog loše materijalne situacije”, rekao je predsednik opštine Bor Živorad Petrović, nakon sastanka sa direktorima srednjih škola i članovima školskih odbora.

 

Prema njegovim rečima, ova odluka doneta je u skladu sa zakonom, a dnevnice će biti isplaćivane iz sopstvenih prihoda opštine.

 

Koordintor rada srednjih škola u Boru Milovan Božović, naglasio je da će za taj iznos biće umanjena i cena ekskurzija i dodao da Savet roditelja sprovodi kompletnu proceduru organizovanja ekskurzija i na taj način određuje i cenu dnevnice.

 

Nastavnička dnevnica u Gimnaziji i Mašinsko elektrotehničkoj školi iznosi 25, a u Tehničkoj školi 22 eura po učeniku za celu ekskurziju u bruto iznosu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Potres kod Majdanpeka

Piše - 3. September 2012. 0
MAJDANPEK, (FONET) Zemljotres jačine 2,4 Rihterove skale, potresao je danas oko 16 sati okolinu Majdanpeka, objavio je Republički seizmološki zavod.…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X