Borski SPS obnovio koaliciju sa SNS. Socijalistima mesto pomoćnika predsednika opštine

726 0

BOR, (IST  Media) Socijalistička partija Srbije u Boru, obnovila je koalicionu saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Skupštini opštine Bor, potvrđeno je za Ist Media u SPS-u.

 

Koalicija na lokalnom nivou dogovorena je na nedavnom sastanku kome su prisustvovali predstavnici te dve političke stranke, a formalanu odluku o ulasku u opštinsku vlast doneće socijalisti na večerašnjem sastanku opštinskog odbora.

 

Foto: bor.sns.org.rs

 

Sastanku su u sedištu RTB-a Bor, između ostalog, ispred SNS-a prisustovali predsednik odborniče grupe u SO Bor, Blagoje Spaskovski, poslanik u Skupštini Srbije Studenka Kovačević, predsednik SO Bor Vidoje Adamović, predsednik opštine Bor Živorad Petrović i vlasnik firme „Bortravel“, Bora Rajić.

 

Socijaliste su predvodili kooridnator SPS za Borski i Zaječarski okrug Nikola Šainović, predsednik Opštinskog odbora SPS Dragan Žikić, član Glavnog odbora SPS Nataša Jovanović, član predsedništva SPS Slobodan Knežević i potpredsednik Opštinskog odbora te stranke, Dobrica Đurić.

 

U neku ruku, reklo bi se, sve je isto samo „njega“ nema.

 

Prema saznanjima Ist Media, socijalistima će u novoj preraspodeli vlasti pripasti mesto pomoćnika predsednika opštine, kao i tri člana Opštinskog veća. Imena novih opštinskih funkcionera znaće se večeras, nakon sastanka vrha borskog SPS-a.

 

Obnova političke saradnje na relaciji SNS-SPS je bila očekivana, budući da slede predsednički izbori na kome su socijalisti podržali predsedničkog kandidata, još uvek aktuelnog premijera, Aleksandra Vučića.

 

 

Nova koalicija će u lokalnoj Skupštini brojati većinu od 29 odbornika, mada je i do sada SNS vladao većinski sa 24 odbornika.

 

 

 

Izbori za lokalni parament u Boru biće raspisani naredne godine.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X