Naslovi.netPolitikaTema dana

Borski SPS obnovio koaliciju sa SNS. Socijalistima mesto pomoćnika predsednika opštine

BOR, (IST  Media) Socijalistička partija Srbije u Boru, obnovila je koalicionu saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Skupštini opštine Bor, potvrđeno je za Ist Media u SPS-u.

 

Koalicija na lokalnom nivou dogovorena je na nedavnom sastanku kome su prisustvovali predstavnici te dve političke stranke, a formalanu odluku o ulasku u opštinsku vlast doneće socijalisti na večerašnjem sastanku opštinskog odbora.

 

Foto: bor.sns.org.rs

 

Sastanku su u sedištu RTB-a Bor, između ostalog, ispred SNS-a prisustovali predsednik odborniče grupe u SO Bor, Blagoje Spaskovski, poslanik u Skupštini Srbije Studenka Kovačević, predsednik SO Bor Vidoje Adamović, predsednik opštine Bor Živorad Petrović i vlasnik firme “Bortravel”, Bora Rajić.

 

Socijaliste su predvodili kooridnator SPS za Borski i Zaječarski okrug Nikola Šainović, predsednik Opštinskog odbora SPS Dragan Žikić, član Glavnog odbora SPS Nataša Jovanović, član predsedništva SPS Slobodan Knežević i potpredsednik Opštinskog odbora te stranke, Dobrica Đurić.

 

U neku ruku, reklo bi se, sve je isto samo “njega” nema.

 

Prema saznanjima Ist Media, socijalistima će u novoj preraspodeli vlasti pripasti mesto pomoćnika predsednika opštine, kao i tri člana Opštinskog veća. Imena novih opštinskih funkcionera znaće se večeras, nakon sastanka vrha borskog SPS-a.

 

Obnova političke saradnje na relaciji SNS-SPS je bila očekivana, budući da slede predsednički izbori na kome su socijalisti podržali predsedničkog kandidata, još uvek aktuelnog premijera, Aleksandra Vučića.

 

 

Nova koalicija će u lokalnoj Skupštini brojati većinu od 29 odbornika, mada je i do sada SNS vladao većinski sa 24 odbornika.

 

 

 

Izbori za lokalni parament u Boru biće raspisani naredne godine.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X