DruštvoНекатегоризовано

Borski sindikalni lider štrajkuje glađu, zdravlje mu je ozbiljno narušeno

BOR, (IST Media) Predsednik opštinskog Veća Samostalnog sindikata opštine Bor Dagiša Trujkić, od ponedeljka štrajkuje glađu u prostorijama te organizacije, u nameri da povrati status ovog sindikata u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor.

 

 

 

Teško oboleo od multiple-skleroze, Trujkić želi da istraje u štrajku dok se, kako je naveo, pod hitno ne vrati dokumentacija Samostalnom sindikatu RTB Bor „uzurpirana od novoosnovanog Sindikata rudara Srbije sa sedištem u Boru, da se vrati pečat i tekući račun sa novcem koji je bio na njemu, i da se omogući regularno održavanje izbora u Samostalnom sindikatu Rudnika bakra Bor (RBB)”.

 

Trujkić, koji je i predsednik Samostalnog sindikata RBB, traži i da se Samostalnom sindikatu vrate prostorije koje su im, kako navode u ovoj organzaciji, „otete od strane Sindikata rudara Srbije, kao i da prestane progon ostalih sindikata i šikaniranje i mobingom poverenika Samostalnog sindikata u RTB-u“.

 

Direktor RBB: Politika umešala prste
Direktor RBB Živorad Petrović kaže da je njegova dužnost da svim sindikatima obezbedi  podjednake uslove za rad propisane zakonom i da će to poštovati i u ovom slučaju. “Poslovodstvo RBB-a nije poslovodstvo nijednog sindikata , već svih radnika u RBB-u.  Zato će i svi imati podjednake uslove za rad. Nažalost, sumnjam da se politika umešala u pitanja sindikata, a gde je politika tu je i novac”, smatra Petrović.

 

Dugogodišnji sindikalni aktivista je u ponedeljak u pet do 12 stupio u štrajk, i od tada jedino pije vodu. Danas su ga obišli prijatelji i sindikalni aktivisti, koji ne uspevaju da ga odvrate od štrajka koji mu ozbiljno ugrožava krhko zdravlje. On leži na stolu u svojoj kancelariji pokriven ćebetom, odlučan da istraje do kraja.

 

Da podsetimo, do spora između Samostalnog sindikata RTB i novoosnovanog Sindikata rudara Srbije, došlo je pošto je poslovna banka (KBC) omogućila novoj organizaciji da raspolaže novcem članova Samostalnog sindikata i korsiti nov pečat.

 

Aktivisti „samostalnog“ su optužili „rudarski“, koga zovu i “direktorski” i da je pritiscima i pretnjama na poslu uz pomoć rukovodioca preuzeo njihiovo članstvo. (opšrirnije pročitajte ovde)

 

Kako bi se iznašlo neko rešenje, a Trujkić zaustavio u činu koji preti da mu ozbiljno ugrozi zdravlje, za sutra je najavljen dolazak u predsednika Samostalnog sindikata Srbije Bor Ljubisava Orbovića.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X