Borski naprednjaci pisali centrali – ne žele uticaj Saše Mirkovića

372 2
Zlata Marković: SNS ne želi Mirkovića

BOR, (IST Media) Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Boru, obavestio je centralu te partije u Beogradu da ne želi nikakav uticaj na njih visokog funkcionera SNS Saše Mirkovića.

 

„Opštinski odbor SNS u Boru je jednoglasno doneo odluku da ne treba dozvoliti ni na koji način da on ima bilo kakav uticaj na Opštinski odbor u Boru“, rekla je na tribini Istinomera u Boru predsenica borskog odbora SNS, Zlata Marković.

 

Ona je kazala da njene kolege odbacuju bilo kakvu saradnju sa visokim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem, članom Glavnog odbora te partije, poverenikom u istočnoj Srbiji i donedavno žiteljem ovog grada.

 

„O tome smo obavestili centralu u Beogradu, sve stranačke organe i nema šanse da se naš stav promeni po tom pitanju“, rekla je Markovićeva odgovarajući na pitanje iz publike, odbijajući čak i da izgovori Mirkovićevo ime.

 

Mirković je bio deo prethodne vlasti u Boru kao član opštinskog veća zadužen za informisanje.

 

Bio je funkcioner Pokreta „Živim za Krajinu“ – Boško Ničić, u koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom, SPS i DSS., tokom perioda koji su obeležili mnogi kontraverzni događaji nastupa estradnih zvezda u Boru ali i pokušaj gašenje TV Bor čiji je predsednik UO bio Saša Mrković.

 

Mirković u Pokretu

 

Mirković je posle toga promenio mesto prebivališta, postao stanovnik Zaječara i tamo kupio Timočku televiziju (sada TV Best).

 

On je na poslednjim izborima za gradsku Skupštinu bio na listi „Pokreta radnika i seljaka“, ali je nakon debakla tog pokreta u Srbiji, prišao opozicionoj Srpskoj naprednoj stranci u Zaječaru.

 

Šef je odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu, gde je situacija između vlasti i opozicije bila izjednačena, pa su zbog nemogućnosti sastavljanja većine, raspisani vanredni izbori.

 

Mirković predvodi SNS, i najveći je protivnik aktuelnog gradonačelnika Boška Ničića, dojučerašnjeg najbližeg saradnika.

 

Vreme pokušaja gašenja TV Bor

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

 1. Mirković je bio član Opštinskog veća zadužen ZA KULTURU i informisanje. Kao član Opštinskog veća, a uz pomoć tadašnje opštinske garniture (predsednik opštine je tada bio Srđan Marjanović), on je zloupotrebljavao svoj položaj i preko svoje firme “Beoton” organizovao “besplatne” koncerte koji su, nenamenski, bez odluke o budžetu, plaćani iz opštinskog budžeta i to višestruko skuplje nego u drugim gradovima.
  Za sve postoji obimna dokumentacija poslata ondašnjem ministru kulture Nebojši Bradiću – na njegov zahtev – nikada se nije oglasio.
  Kao i za brojne finansijske malverzacije koje je sprovodio preko gospode na ovoj fotografiji. NIko od njih nije odgovarao pred zakonom ni za šta, mirno su otišli iz Bora, čak i bez batina, a jedan od njih je, valjda kao priznanje, dobio izmišljeno radno mesto u RTB-u, gde prima ogromnu platu i ništa ne radi.
  Rankić je praktično nakon “saradnje” sa Mirkovićem – politički “umro”, ali se onaj mali Marjanović (veća štetočina od Rankića) preko noći infiltrirao u LDP i opet je neki faktor.
  Gde god je Mirković prošao tu trava nije rasla. Zato Zlata neće ni ime da mu izgovori, da je ne tera maler.

  Odgovori
 2. Ovaj tekst je nedorečen. Sve stranke koje su bile u SO Bor 2008/2009 ulazile su u koaliciju sa Mirkovićem. Svaka u svoje vreme, a neke i više puta. Na primer, Vlaško demokratska stranka srbije i SPS. Mirković nikada ne bi napravio toliku štetu da mu sve ove stranke nisu dale političku zaleđinu. Prisetimo se samo, da je u to vreme Mirkovićev Beoton bio smešten u istoj zgradi gde je bila centrala Socijalističke partije Srbije u Beogradu. Kada se tadašnji predsednik opštine Srđan Marjanović, konačno opasuljio i pokrenuo smenu Saše Mirkovića, SPS je tada uskratio podršku za taj potez. Radikali takođe. Da bruka bude veća, posle par meseci napravili su novu koaliciju sa njim smenivši Marjanovića i omogućili dotičnom da posle svih malverzacija koje su potresale grad, nastavi svoje kriminalno delovanje. 

  Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X