Borski mladi „delfini“ se presvlače na ulici

432 0

BOR (IST Media) Roditelji mališana koji treniraju ili uče plivanje u dva borska sportska kluba, bili su neprijatno iznenađeni kada ih je nedavno na ulazu na otvorene bazene javne ustanove Sportski centar „Bor“ sačekala informacija da im više nije dozvoljen ulaz na bezene kako bi pomogli deci da se presvuku i pripreme za trening.

 

Ovu odluku doneo je Sportski centar, jer kako nam je objašnjeno, roditelji smetaju trenerima tokom treninga, ostavljaju smeće na sve strane i šetaju se naokolo, umesto da trening posmatraju sa strane.

 

Upravnik bazena, Dušan Janjić, kaže za IST Media da je ova odluka doneta zbog dece, i kako bi se održala higijena.

 

„Roditelje smo obavestili da pre i posle rada bazena mogu ući na bazen kako bi presvukli decu, uz napomenu da potom napuste bazen kako bi deca mogla da treniraju. Oni su se oglušili o to, već se šetali naokolo, bili kraj bazena da gledaju decu kako plivaju, ili odlazili u toalete koji su bili očišćeni za komercijalnu upotrebu bazena za građanstvo. I treneri su se žalili da ih roditelji ometaju, žele da priajve decu za trening iako se to radi pre i posle treninga, pa smo napravili kompromis. Sada mogu ući na bazen, ali decu moraju da sačekaju u bifeu“, kaže Janić.

 

Mirjana Milošević-Novaković, koja je dovela svog sina na trening, bila je iznenađena kada je shvatila da joj nije dozvoljen ulaz na bazen, pa je sa ostalim roditeljima bila prinuđena da dete presvlači, praktično na sred ulice.

 

svlacionica_sportski centar

 

Fotografije koje svedoče o tome, ona je postavila i na društvene mreže, što je izazvalo brojne negativne reakcije Borana.

 

“Dobili smo „novu svlačionicu“ na bazenu za buduće plivače…..više nego PONIŽAVAJUĆE”, napisala je na ona na svom statusu. Usledile su ubrzo i reakcije Borana:

 

– Šta je bre ovo? Šta se desilo sa svlačionicama unutra?

 

– Pa to je strašno! Treba se pobuniti Miro, to je nenormalno. Pa ja sam čekala decu satima na Tašu, u Beogradu, sušila im kose posle plivanja, gledala ih sa tribina. Ne kapiram poentu njihovog odbijanja da puste roditelje unutra. To je neko interno iživljavanje, nemaju oni prava na to.

 

– Kazu da „prljamo prostor bazena“!!! Ej, molim te, dokle bre vise taj nazovi „Sportski“, pod navodnicima, centar, i njegovi zaposleni, koji nemaju veze sa sportom, vedre i oblace Borskim sportim!!!

 

Mirjana za IST Media kaže da se tog dana osećala ponižena.

 

Ovo što smo doživeli je pre svega ponižavajuće. Ustanova koja je građena sredstvima samodoprinosa donela je odluku koja je nerazumna i neprihvatljiva“, rekla je ova mlada žena, ogorčena odlukom

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X