Borski mališani u Minhenu na sigurnom. Nisu ni znali za teroristički napad

322 0
vajfert_minhen_feat
Mališani pred polazak u Minhen (screenshot: TV Bor)

BOR, (IST Media) Borski mališani koji su posredstvom udruženja „Vajfert“ i Bavarskog crvenog krsta nedavno otputovali na dvonedeljni besplatan odmor u dečije odmaralište u Pupplingu kraj Minhena su dobro i na sigurnom, rekla je za IST Media predsednik udruženja Vajfert, Jasmin Huber.

 

Ona je potvrdila da se juče i danas čula telefonom sa decom i njihovim roditeljima, da je potvrđeno da su deca na sigurnom, kao i da će danas ostati u odmaralištu.

 

„Deca su juče posetlia Minhen, ali je njihova destinacija srećom bila na drugoj strani grada od mesta gde se dogodio napad. Deca su raspoložena i vesela, i do njih nije ni došla informacija šta se sinoć dogodilo u gradu“, rekla nam je Jasmin.

 

U tržnom centru u Minhenu juče je došlo do tragedije kada je osamnaestogodišnji Nemac iranskog porekla otvorio vatru, ubio devet, a ranio 16 osoba. 

 

Udruženje „Vajfert“ u saradnji sa Bavarskim Crvenim krstom iz Minhena već 10 godina,
svake godine organizuje besplatno dvodnevno letovanje za 20 deteta iz Bora ali i istočne Srbije.

 

Letovanje se organizuje za decu čiji roditelji nisu u mogučnosti da obezbede odmor svojim mališanima. Predviđeno je da deca u Minhenu posete zoo i botanički vrt, BMW muzej, stadion FC Bajern stadion, princezin dvorac, uživaju na planini i jezeru, ali će, nakon zločina u tom gradu, postupiti po preporukama tamošnjih vlasti.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X