Borski mališani u Minhenu na sigurnom. Nisu ni znali za teroristički napad

257 0
vajfert_minhen_feat
Mališani pred polazak u Minhen (screenshot: TV Bor)

BOR, (IST Media) Borski mališani koji su posredstvom udruženja “Vajfert” i Bavarskog crvenog krsta nedavno otputovali na dvonedeljni besplatan odmor u dečije odmaralište u Pupplingu kraj Minhena su dobro i na sigurnom, rekla je za IST Media predsednik udruženja Vajfert, Jasmin Huber.

 

Ona je potvrdila da se juče i danas čula telefonom sa decom i njihovim roditeljima, da je potvrđeno da su deca na sigurnom, kao i da će danas ostati u odmaralištu.

 

“Deca su juče posetlia Minhen, ali je njihova destinacija srećom bila na drugoj strani grada od mesta gde se dogodio napad. Deca su raspoložena i vesela, i do njih nije ni došla informacija šta se sinoć dogodilo u gradu”, rekla nam je Jasmin.

 

U tržnom centru u Minhenu juče je došlo do tragedije kada je osamnaestogodišnji Nemac iranskog porekla otvorio vatru, ubio devet, a ranio 16 osoba. 

 

Udruženje “Vajfert” u saradnji sa Bavarskim Crvenim krstom iz Minhena već 10 godina,
svake godine organizuje besplatno dvodnevno letovanje za 20 deteta iz Bora ali i istočne Srbije.

 

Letovanje se organizuje za decu čiji roditelji nisu u mogučnosti da obezbede odmor svojim mališanima. Predviđeno je da deca u Minhenu posete zoo i botanički vrt, BMW muzej, stadion FC Bajern stadion, princezin dvorac, uživaju na planini i jezeru, ali će, nakon zločina u tom gradu, postupiti po preporukama tamošnjih vlasti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X