Borski Makedonci pozvali birače da glasaju za Crnogorca

248 0

Opštinski odbor Demokratske partija Makedonaca (DPM), pozvao je pripadnike makedonske nacionalne manjine koji žive i rade u Boru da svoj glas daju listi Ujedinjeni za Bor grad – Mlađan Dinkić, čiju listu za odbornike u Skupštini opštine Bor predvodi Crnogorac – Vladan Novović.   demokratska partija makedinaca

 

“Bor je poznat kao multietnička sredina u kojoj živi veliki broj nacionalnosti. Smatramo i verujemo da su upravo Ujedinjeni regioni Srbije u svom prethodnom delovanju zaslužni za očuvanje multietničnosti a da se Vladan Novović otvoreno zalagao i zalaže se za poštovanje prava manjinskih zajednica. Zalaganjem za jednake šanse pripadnika svih naroda koji žive na ovom prostoru u domenu zaposlenja, stanovanja, obrazovanja i informisanja na manjinskim jezicima, stvoriće se šanse za ubrzan razvoj našeg kraja. U tome mi moramo biti ujedinjeni, ali moraju biti ujedinjene i institucije koje su odgovorne za rešavanje ovih pitanja. Mi imamo pojedina zakonska rešenja koja se mogu smatrati adekvatnim, ali problem je njihova primena”, navodi se u saopštenju DPM.

 

Vladan Novović je direktor borske radio i televizije, na kojoj se emituju programi na vlaškom, rumunskom i romskom jeziku.

 

Opštinska izborna komisija do sada je prihvatilA 11 izbornih lista.   Prva je Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka, Nova Srbija, zatim sledi izborna lista kandidata Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Jedinstvena Srbija (JS), iza koje je Demokratska stranka Srbije – Vlaška narodna stranka – Iskreno za bor.

 

Na četvrtom mestu je Demokratska stranka – Darko Mihajlović, Dveri – Vladan Glišić i Srpska radikalna stranka – Vojislav Šešelj.

 

Na sedmom mestu sledi lista Ujedinjeni za Bor grad – Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović – Liberalno demokratska partija, Grupa građana – Klime Bitkoski, Grupa građana “Pokret za novo doba” i Boris tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni – Zajedno za srbiju.

 

Borani će 16. glasati za 35 odbornička mesta u Skupštini opštine Bor.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X