Borski floteri spasili bambija iz “živog blata”

636 4

BOR, (IST Media) Radnici prve smene flotacijskog jalovišta rudnika bakra Veliki Krivelj, spasili su danas mladunče srne iz žitke mase jalovine koja je pretila da ga “proguta”.

 

Slučajni spasioci

Ivan Nikolić, Kosta Živković, Ivan Krasarević i Nikola Gergić, nisu ni slutili da će se uobičajen dan na jalovištu pretvoriti u pravu dramu u kojoj su sigurne smrti spasili lane.

 

Sve se godilio oko 13 sati dok su obavljali redovne aktivnosti na poslu.

 

“Primetili smo kada je nešto upalo u žitku masu jalovine, pa smo potrčali da vidimo o čemu se radi. Zatekli smo premoreno lane koje više nije imalo snage da se bori za život pa se prepustilo jezivoj sudbini. Tonulo je sve dublje, i u pitanju su bile sekunde kada će nam nestati iz vida”, kaže Nikolić.

 

Ovi mladići nisu se ni trenutak dvoumili šta treba da učine.

 

Vezali su se međusobno kaiševima i tako dospeli do premorene životinje koja nije imala snage ni da se pomeri. Pošto su je oteli iz zagrljaja blata, odneli su je u svoju kućicu za odmor, oprali od blata i osušili kaloriferom.

 

Kako smo saznali, dom ove životinje će biti borski zoo, i već je poslato vozilo koje će prevesti novog stanara. Očekuje se da spasioci budu i kumovi maloj životinji.

Sa novim ljubimcem Ivan Nikolić i...

 

...Ivan Krasarević

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 4 comments

  1. Pingback: Bambi iz jalovine nazvan Srećko | Ist Media – Bor

  2. Pingback: RTB nagradio rudare koji su iz mulja spasili mladunče srne | Ist Media – Bor

Leave a comment

Your email address will not be published.

X