Borski fakultet ponovo na meti lokalnih varvara

338 0

BOR, Nepoznati (ili dobro poznati) lopovi, koji godinama “operišu” u naselju oko Tehničkog fakulteta u Boru, ukrali su pretprošle noći tri metalne ograde, sa objekta koji je pod zaštitom države.

 

U policiji su nam rekli da o ovom događaju nisu obavešteni.

 

fakultet kradja 20140908_075836

Ostali su samo betonski stubovi. Nije pitanje da li će, već kad doći na red ostali stubovi

 

Borski fakultet je “omiljena” destinacija lokalnih lopova, koji su ovaj objekat oštetili nebrojeno puta.

 

Letos je ukradena šipka sa ograde platoa, a odnešene su i kante za smeće, čija je vrednost kod otkupljivača metala zanemarljiva. Ranije su lopovi posekli mesingane kandelabere, koji su decenijama krasili dvorište Fakulteta, a menadžment ove ustanove prestao je i da broji koliko su puta poskidani oluci sa pet zgrada, koje su u vlasništvu TF.

 

fakultet kradja 20140908_0758ff

Bez ograde je ugrožena i bezbednost studenata

 

Objekti borske visokoškolske ustanove do sada su obijeni u više navrata, i do sada je vraćen samo deo imovine. Napadi se, međutim, odvijaju nesmanjenom žestinom.

 

Kako smo saznali od jedne osobe koja živi u blizini mesta događaja, preksinoćna buka prilikom divljačkog razvaljivanja ograda bila je velika, ali ona nije smela da reaguje, jer brine za bezbednost porodice.

 

Stambeni objekti oko Fakulteta u više navrata su bili bez telefonskih veza, jer su lopovi krali ne samo kable sa bandera, već su i kopali kako bi ih izvadili iz kanala. Poklopci na šahtama, odavno su zamenjeni ružnim betonskim blokovima.

 

Policija je u više navrata otkrivala počinioce, ali su se oni uvek vraćali “na mesto zločina”, jer država (čitaj sudstvo) blagim i nedelotvornim kaznama nema snage da zaštiti ni građane ni njihovu imovinu. I tako sve dok jednog dana neki savesni građanin ne plati glavom, i onda krene obračun koji država neće moći da zaustavi. Prošle godine smo bili svedoci jednog takvog.

 

Do tada, bićemo uljuljkani činjenicom da je “dobro dok nosimo glavu na ramenima”.

 

fakultet kradja  20140908_075904

Vandali su maljevima razvaljivali betonske držače, ali “niko nije čuo buku”

bista kradja fakultet

Sve je počelo pre više od 10 godina. Prva žrtva bila je bista i spomen ploča Ivi Loli Ribaru

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X