Borski elektromonteri dobili batine u pokušaju da dužniku “iseku” struju

305 0

BOR, U pokušaju da zbog dugovanja od 18.426 dinara za isporučenu električnu energiju jednom dužniku “iseku” struju, borski elektromonteri Slaviša Ćirić i Miroljub Milošević, dobili su udarce u glavu.

 

struja majstori

 

– Dobili smo nalog da jednom od dužnika isključimo struju, ali je žena koja nam je otvorila vrata pozvala supruga koji nam je prvo pretio verbalno, a onda kolegu udario pesnicom u vrat. Pokušavao sam da ga smirim i zamolim da potpiše nalog da ne dozvoljava isključenje struje, ali je iznenada izvukao nož i počeo njime da maše preteći da će nas pobiti“, rekao nam je Ćirić.

 

Nakon pokušaja da ga urazumi, Ćirić je dobio udarac glavom u lice.

 

Ubrzo je intervenisla i policija, a dužnik će morati da sve objasni u MUP-u, pa će, pored duga za struju, verovatno morati da plati i kaznu po prijavi električara.

 

Direktor borske Elektrodistribucije Dragan Milošević napominje da je do rasprave sa tim dužnikom kasnije došlo i u prostorijama tog preduzeća.

 

direktor distribucija dragan milossevich
Milošević: elektromonteri radili svoj posao

„Objasnio samu da sve što ima da iznese o ovom događaju to učini u policiji. Naši su radnici samo radili svoj posao i uvek kada neko ne dozvoli da mu se isključi struja i ne želi da pogleda dokumentaciju, zaposleni napuštaju lice mesta, bez svađe i prepirki sa potrošačima, i onda postupamo dalje po proceduri, tražimo asistenciju policije i obraćamo se sudu“, naglasio je on.

 

Milošević napominje da su svi koji „EPS snabdevanju“ duguju više od 10.000 dinara dobili obaveštenje o isključenju struje ukoliko ne izmire dug u datom roku.

 

„Nastavljamo da isključujemo neredovne platiše i za sada ima oko 100 domaćinstava čiji je dug premašio 10.000 dinara i svi su dobili opomene pred isključenje, ukoliko u roku od osam dana ne izmire dug. Nikada nije bio problem da se uspostavi reprogram i dogovori plaćanje duga“, kaže Milošević.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X