Borski bazeni jedinstveni u ovom delu Srbije, ali se čeka neophodno uređenje (VIDEO)

340 0

BOR, (IST Media) Kao u najboljim danima, bazeni JU „Sportski centar“ u Boru, bili su neprekidno tokom cele zime na raspolaganju kupačima iz cele istočne Srbije . 

 

Bazen-Basket je omiljen

Temperatura vode u olimpijskom bazenu gotovo je uvek bila oko 24, a u dečjem 28 stepeni. Skoro dva meseca, kupačima-rekreativcima je na raspolaganju bila i sauna. Ipak, i pored ovih idealnih uslova, poseta je varirala. Nekada je bilo prodato svega nekoliko desetina karata, dok je vikendom taj broj znao da bude i udesetostručen.

 

Podno grejanje na bazenima ponovo funkcioniše. U hodnicima svlačonice kaloriferi „duvaju“  topao vazduh a iz zvučnika grmi mainstream, izbor DJ-a, što atmosferu u ovoj ustanovi čini prijatnijom.

 

Ipak, neshvatljivo je da još uvek toalet sliči onima iz turskih zatvora, a da u zajedničkoj tuš kabini topla voda „curka“ samo iz dva tuša i dotrajalih slavina. Na zidovima su oštećene i delom polomljene pločice, a sa plafona se nad kupačima nadvija raščupana plastična lamperija.

 

Primetili smo da su čistačice revnosne u svom poslu i na radnom zadatku smo ih videli vrlo često. Ipak, ono što je dotrajalo to se i ne očisti.

 

Nadamo se da će ovaj tekst pročitati i neka odgovorna firma, koja će poželeti da finansijski siromašnom sportskom centru pomogne u otklanjaju ovih nedostataka, bez zajedljivih komentara o višku zaposlenih i trošenja para za zarade iz budžeta. Većina ne prima više od dvadesetak hiljada dinara.

 

To od Borana očekuju Borani, koji su svakoga dana na bazenu domaćini gostima iz Zaječara, Negotina, Majdanpeka, iz gradova gde bi stanovništvo bilo presrećno da imaju objekat kakav imamo mi.

 

 

 

Ovako izgledaju tuš kabine na borskim bazenima :

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X