Borski Avala Golden Bearsi briljirali u trećem kolu

437 0

BOR, (IST Media) Borski tim u američkom fudbalu “Avala Golden Bears”, savladao je danas obrenovačku ekipu “Hawks” rezultatom 38:3, na terenu odmarališta “Savača”, i time pokazao ozbiljnu rešenost da se do kraja ligaškog dela bori za titulu šampiona lige i prelazak u najviši rang.

 

golden bears Resize of IMG_9118

 

Sam rezultat dovoljno govori o nadmoćnosti borskog tima, koji, ove godine pojačan dvojicom od trojice Amerikanaca, (sa Treverom Hardinom je raskinut ugovor) nijednog momenta nije dozvoljavao protivniku da pomisli da je drugačiji ishod meča moguć.

 

Od prvog momenta, praćeni aplauzima stotinak ljubitelja ovog sporata, Borani su napali protivničke jardi i posle samo nekoliko minuta napravili prvi “tačdaun”.

 

Publika Avala Golden Bears

 

 

“Utakmica je protekla u fer igri dva prijateljska kluba. Po kretanju rezultata jasno je bilo da smo pitanje pobednika rešili u prvoj četvrtini gde smo igrali na sigurno, jer nismo hteli da potcenjujemo brojčano slabijeg protivnika. U ostalim četvrtinama poentirali smo samo po jednom, jer smo pružili priliku najmlađim članovima kluba. Oni su pokazali da će biti kvalitetni igraci, te su se i upisali u strelce”, analizira meč predsednik kluba Danijel Miljković.

 

 

golden bears 23r23

 

On ne krije da su Borani greškama propustili priliku da povećaju rezultat.

 

“Ipak, danas nam je cilj bio uigrati što više akcija i dati priliku što većem broju igrača. Oslabljeni neigranjem kvoterbeka Hardina, sa kojim smo raskinuli ugovor nakon utakmice sa Zemunom, odgovornost predvođenja napada a uporedo i odbrane, preuzeo je Oscar Vaskez, koji je na najbolji mogući način iskoristio svoje iskustvo i kvalitet koji poseduje”, kaže Miljkvić.

 

Vaskez se prvo upisao u srelce vraćanjem panta za skoro 80 jardi, zatim pasom od neverovatnih 50 jardi proigrao je Chistophera Cunningema, koji postigao svoj prvi tačdaun na utakmici.

 

Već u drugom napadu Golden Bearsa, mladi trkač Milutin Stanujkic je istrčao svoj prvi tačdaun u karijeri, za, već tada nedostižnih 18:00.

 

Na početku druge četvrtine pasom Oscara prema još jednom mladom debitantu Aleksandru Janićijeviću u end zoni, i pretvaranjem Oscara za 2 poena, rezultat na poluvremenu je bio 26:00.

 

Sredinom treće četvrtine Oscar se još jednom upisao u poentere trčanjem od 15 jardi. U svom poslednjem pleju na utakmici, definitivno najboljih igrača utakmice, Oscar je uputio pas prema Chistopheru od 10 jardi i došlo se do konačnih 38 poena.

 

Amerikanac Vaskez je zbog svog iskustva spontano preuzeo i treniranje tima, tako da nije pokazao svoju energičnost samo u toku igre, već i tokom pauza,  kada je žustro davao instrukcije mladim “Medvedima”.

 

Mnogi su u publici komentarisali kako će zahvajujući njegovoj požrtvovanosti u radu na timu, Golden Bearsi postati bolji i uigraniji, kao i disciplinovaniji.

 

 

Oskar Vaskez u sredini daje instrukcije igračima
Oskar Vaskez u sredini daje instrukcije igračima

 

 

U poslednjoj sekundi meča, šutom Stevana Šugića sa 20 jardi od end zone Golden Bearsa, simpatični gosti su upisali svojih prvih 3 poena u istoriji kluba, te je konačni rezultat bio 38:03.

 

“Nakon ove pobede, rasterećenije ćemo nastaviti prvenstvo, jer smo sve bliži postavljenom cilju. Posle ove utakmice ne želimo još uvek da govorimo o svima željenoj Super ligi, ali se možemo nadati da, ako ponovimo igru iz prve deonice i ispravimo greške, kojih je svakako bilo u nekim trenucima meča, možemo očekivati priliku za plejof i samu Super ligu”, nada se predsednik kluba.

 

Dozvoljeno preuzimanje samo prvog pasusa texta uz obavezan link do izvornog teksta.

 

[nggallery id=43]

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pingback: Borski Avala Golden Bearsi briljirali u trećem kolu | vestdana

Leave a comment

Your email address will not be published.

X