Borska policija rasvetlila brojna krivična dela

308 0

BOR, “Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Odeljenja kriminalističke policije PU Bor je u nastavku aktivnosti koje su preduzimane tokom 2013. godine vezane za nedozvoljenu trgovinu sekudarnog bakra, legura bakra i ostalih metala, u prva tri meseca ove godine podneo je nadležnom tužilaštvu 19 krivičnih prijava, za nedozvoljenu trgovinu ovim sirovinama, čija vrednost prelazi 8,5 miliona dinara”, saopštila je Policijska uprava u Boru.

 

hapssenje policija

 

Aktivnosti na otkrivanju ovih dela i izvršilaca traju od aprila meseca 2013. godine, kada je za 8 meseci podneto 90 krivičnih prijava, gde je vrednost prodatih sirovina iznosila 85.000.000,00 dinara.

 

Takođe u nastavku aktivnosti na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela koja se odnose na zloupotrebu ovlašćenja u privredi od strane lica koja su podizala “START AP” kredite Fonda za razvoj Republike Srbije, u prva tri meseca 2014. godine podneto je nadležnom tužilaštvu 10 krivičnih prijava kojima je obuhvaćeno 10 lica, a iznos kojim je Fond za razvoj repulike Srbije oštećen je blizu 19,5 miliona dinara. Samo tokom prošle godine , Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podneo je 33 krivične prijave protiv lica koja su FZR R Srbije oštetila za iznos koji prelazi 55 miliona.

 

Policijski službenici Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Odeljenja kriminalističke policije PU Bor, su u toku marta 2014. godine podneli nadležnim tužilaštvima 28 krivičnih prijava, za krivična dela imovinskog karaktera protiv 15 lica, od kojih je pet maloletnih lica.

 

Radi se o seriji krivičnih dela teških krađa koje su u proteklih nekoliko meseci izvršene na teritoriji grada Bora, gde su objekti napada bili trgovinski lokali, advokatske kancelarije, kao i objekti javnih preduzeća i ustanova.

 

Na taj način su, između ostalog, rasvetljena i krivična dela koja su izvršena na štetu Istorijskog arhiva Negotin, OŠ “Sveti Sava”, SOŠO “Vidovdan”, predškolske ustanove “Crvenkapa” i službe za katastar nepokretnosti u Boru.

 

Karakteristično za jedan broj ovih dela je i to što imovinska korist nije bila prevashodni cilj izvršilaca, već je u određenom broju slučajeva došlo do vandalizma i uništavanja materijalnih dobara unutar obijenih objekata.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X