HronikaTema danaНекатегоризовано

Borska policija rasvetlila brojna krivična dela

BOR, “Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Odeljenja kriminalističke policije PU Bor je u nastavku aktivnosti koje su preduzimane tokom 2013. godine vezane za nedozvoljenu trgovinu sekudarnog bakra, legura bakra i ostalih metala, u prva tri meseca ove godine podneo je nadležnom tužilaštvu 19 krivičnih prijava, za nedozvoljenu trgovinu ovim sirovinama, čija vrednost prelazi 8,5 miliona dinara”, saopštila je Policijska uprava u Boru.

 

hapssenje policija

 

Aktivnosti na otkrivanju ovih dela i izvršilaca traju od aprila meseca 2013. godine, kada je za 8 meseci podneto 90 krivičnih prijava, gde je vrednost prodatih sirovina iznosila 85.000.000,00 dinara.

 

Takođe u nastavku aktivnosti na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela koja se odnose na zloupotrebu ovlašćenja u privredi od strane lica koja su podizala “START AP” kredite Fonda za razvoj Republike Srbije, u prva tri meseca 2014. godine podneto je nadležnom tužilaštvu 10 krivičnih prijava kojima je obuhvaćeno 10 lica, a iznos kojim je Fond za razvoj repulike Srbije oštećen je blizu 19,5 miliona dinara. Samo tokom prošle godine , Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podneo je 33 krivične prijave protiv lica koja su FZR R Srbije oštetila za iznos koji prelazi 55 miliona.

 

Policijski službenici Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Odeljenja kriminalističke policije PU Bor, su u toku marta 2014. godine podneli nadležnim tužilaštvima 28 krivičnih prijava, za krivična dela imovinskog karaktera protiv 15 lica, od kojih je pet maloletnih lica.

 

Radi se o seriji krivičnih dela teških krađa koje su u proteklih nekoliko meseci izvršene na teritoriji grada Bora, gde su objekti napada bili trgovinski lokali, advokatske kancelarije, kao i objekti javnih preduzeća i ustanova.

 

Na taj način su, između ostalog, rasvetljena i krivična dela koja su izvršena na štetu Istorijskog arhiva Negotin, OŠ “Sveti Sava”, SOŠO “Vidovdan”, predškolske ustanove “Crvenkapa” i službe za katastar nepokretnosti u Boru.

 

Karakteristično za jedan broj ovih dela je i to što imovinska korist nije bila prevashodni cilj izvršilaca, već je u određenom broju slučajeva došlo do vandalizma i uništavanja materijalnih dobara unutar obijenih objekata.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Uhapšen makedonski državljanin. Pokrao magacin kineske firme

Ist Media

Boranin vozilom udario policajca na motoru

Ist Media

Trostruko ubistvo u Knjaževcu. Osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X