Boranka Bobana Veličković zlatna na Evropskom prvenstvu u Finskoj

324 2

BOR, 19. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Srpska reprezentativka Bobana Veličković, osvojila je danas zlatnu medalju u gađanju standarnim vazdušnim pištoljem na Evropskom šampionatu koje se održava u finskom gradu Vierumakiju.

 

 

Mlada Boranka je u finalu pogodila 487,1 krug, što je za 0,4 kruga više od drugoplasirane Olene Kostević iz Ukrajine i 3,2 kruga od bronzane Liubov Jaskevič iz Rusije.
Veličkovićeva je po drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu. Prethodno je to učinila u prvom nastupu u seniorskoj reprezentaciji, u martu 2010 u Merakeru (Norveška).

 

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem, ranije danas je osvojila bronzanu medalju, gde je Bobana Veličković, zahvaljujući odličnom rezultatu, obezbedila učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

 

Naš tim je bronzu osvojio sa 1.142 kruga, od kojih je Bobana Veličković osvojila 388, Zorana Arunović 380, a Jasna šekarić 374 kruga.

 

Arunovićeva je zauzela 18. mesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je šekarićeva bila 37, i tako je propustila šansu da obezbedi sedmo uzastopno učešće na Olimpijskim igrama u toj disciplini.

 

Bobana Veličković, sa ocem Zoranom

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X