Boranka Bobana Veličković zlatna na Evropskom prvenstvu u Finskoj

265 2

BOR, 19. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Srpska reprezentativka Bobana Veličković, osvojila je danas zlatnu medalju u gađanju standarnim vazdušnim pištoljem na Evropskom šampionatu koje se održava u finskom gradu Vierumakiju.

 

 

Mlada Boranka je u finalu pogodila 487,1 krug, što je za 0,4 kruga više od drugoplasirane Olene Kostević iz Ukrajine i 3,2 kruga od bronzane Liubov Jaskevič iz Rusije.
Veličkovićeva je po drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu. Prethodno je to učinila u prvom nastupu u seniorskoj reprezentaciji, u martu 2010 u Merakeru (Norveška).

 

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem, ranije danas je osvojila bronzanu medalju, gde je Bobana Veličković, zahvaljujući odličnom rezultatu, obezbedila učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

 

Naš tim je bronzu osvojio sa 1.142 kruga, od kojih je Bobana Veličković osvojila 388, Zorana Arunović 380, a Jasna šekarić 374 kruga.

 

Arunovićeva je zauzela 18. mesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je šekarićeva bila 37, i tako je propustila šansu da obezbedi sedmo uzastopno učešće na Olimpijskim igrama u toj disciplini.

 

Bobana Veličković, sa ocem Zoranom

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

有用信息 – 延长交通暂停通知

Piše - 6. June 2019. 0
由于博尔市于2019年6月4日举办传统的《毕业舞会》活动,晚上10点至11点钟将执行延长交通暂停Mose Pijade街从Zeleni Bulevar和Generala Pavla Ilica 街的路口到和Boska Buhe街的路口。 这段时间内公共汽车将驾驶往Generala Pavla Ilica街的部分从环形路口到3. Oktobar街的路口,以及3. Oktobar街的一部分和Boska Buhe街的一部分。   Sadržaj sa sajta može se preneti…

There are 2 comments

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X