Boranin Marko Krtinić obara plivačke rekorde u USA

143 0

 

Student treće godine molekularne biologije na Kenyon koledžu u Ohaju (SAD), Marko Krtinić (22) iz Bora, prošle godine je osvojio četiri medalje na državnom prvenstvu Srbije (tri srebrne i jednu bronzanu), ali je, pre neki dan, oborio svoj rekord u delfin stilu na 100 jardi i postao prvak Treće američke Konferencije, piše portal borskenarodne.com

Bio je to i rekord bazena u kojem trenira sa najvećim svetskim plivačkim nadama.

Krtinić je počeo plivanje od osme godine na bazenu Sportskog centra u Boru. Kasnije se preselio u Beograd, gde je dobio bolje uslove i posvetio se plivanju. Do 2017. osvojio je u raznim disciplinama 146 medalja. Sada je član Plivačkog kluba „Vračar“ i – jedva čeka ovogodišnje državno prvenstvo Srbije krajem juna, najverovatnije u Beogradu.

Vredno treniram i učim, spremam se za takmičenja u mojoj zemlji. Bor je moj grad, tu sam stekao prijatelje i prve, nezaboravne učitelje plivanja, ali i osvojio prva priznanja. Ogromnu zahvalnost dugujem i mojim roditeljima. Posebno mi je drago što sam 2020. godine na Borskom jezeru osvojio Bogojavljenski krst rekao je Krtinić za portal Borske narodne.

Veruje da najbolji sportski rezultati tek dolaze .

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X