Politika

Boranima se predstavila koalicija Za mir i toleranciju. Najavljeno učešće na republičkim izborima

vlaska narodna stranka koalicija 1

 

Predsatavnici koalicije Za mir i toleranciju koju čine stranke nacionalnih manjina: Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Tolerancija Srbije, Demokratska partija Makedonaca, Građanski savez Mađara i Vojvođanski pokret, predstavili su Boranima svoj program i najavili učešće na narednim izborima za Republički parlament.

Domaćin skupa, predstavnik Vlaške narodne stranke i odbornik u Skupštini Grada Bora Predrag Balašević, rekao je da ovu koaliciju čine i predstavnici više Organizacija civilnog društva.

Cilj koalicije je da građanima ponudimo nešto novo, nešto čega nema na političkoj sceni u Srbiji a to je tolerancija. Danas smo svedoci oštrih podela i tenzija između opozicije i vlasti i i incidenata i svađa. Smatramo da na političkoj sceni nedostaje baš ovakva koalicija koja nudi toleranciju koja je potrebna strankama nacionalnih manjina, rekao je Balašević.

On je najavio da će se na narednim republičkim izborima formirati lista ove koalicije, kako bi pokušali da u srpskom parlamentu imaju svoje predstavnike.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X