DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Borani, prijavite se i postanite spasioci!

 

Počinju uvodna testiranja za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja

 

BOR, (Jelena Dragićević) Kao svake godine, Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije i u 2015. organizuje uvodna testiranja za Osnovni kurs. Ove godine testiranja polaznika se održavaju tokom tri vikenda u septembru, a među 13 odabranih gradova, pored Beograda, Niša, Kruševca, Novog Sada i drugih, našli su se i Bor i Zaječar.

 

GSS Srbije, spasavanje

Osnovni kurs, Zlatibor (2)

GSS – spremni i za najteže izazove

 

Testiranje u Boru održaće se u nedelju, 20. septembra u 17:30h na stadionu FK “Rudar”, u parku malih sportova, a u Zaječaru istog dana, u 14:30h, na Popovoj plaži kod teretane “Koka Kola”.

 

Na uvodnom testiranju moraju biti ispunjeni određeni kriterijumi fizičke spreme, a o njima, kao i o detaljima vezanim za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa, budući spasioci Gorske službe spasavanja iz Bora i Zaječara mogu naći na sajtu ove službe, www.gss.rs“.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Osnovni kurs, Zlatibor (1) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GSS – multidisciplinarni

 

A koliko je značaj GSS, stanovnici Srbije su imali prilike da se uvere tokom prošlogodišnjih poplava. U istočnoj Srbiji svi se još uvek sećaju 15. septembra kada je u opštini Negotin proglašena vanredna situacija zbog bujičnih poplava . Pored oštećene putne mreže, lokalnih i atarskih puteva, mostova i vodotokova, veliku štetu su pretrpela i domaćinstva u Krajini. Pošto su spašeni, pred ljudima u više od deset sela u Krajini bio je samo jedan izbor:  krenuti od nule i vratiti se životu.

 

A za svoj život otrgnut od bujice, ljudi zatečeni u majskim i oktobarskim poplavama u Srbiji prošle godine, mogu da zahvale upravo spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije. Dijapazon ove službe veoma je širok, pa su, konkretno, tokom prošlogodišnjih majskih poplava, evakuisali i medicinski zbrinuli oko 1200 stanovnika iz ugroženih područja.

 

Prijavi se i postani spasilac! – poručuje Gorska služba spasavanja Srbije, inače dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X